Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit lamino nábytek od poničený teplem

Od: tondaa* odpovědí: 3 změna:

Zdravim, nemáte někdo radu, jak by se dal opravit (jestli je to teda možné) lamiovaný nábytek, poničený od položených horkých hrnků?

Je to nábytková stěna, ve sytě hnědé třešni, část masiv, část bohužel lamino (nebo se to jako lamino jeví, protože jakékoliv pokusy na opravu dýhy pomocí politury apod. selhaly). Na dotek se zdá se, že horní vrstva laku je v místě poškození stejně hladká jako okolo, ale to může být jen laická mýlka.

Děkuji za pomoc

Jak opravit lamino nábytek od poničený teplem

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Z fotky toho na telefonu moc nepoznám. Ale podle jistých detailu bych si tipnul, že se opravdu jedná o lamino. S tím se bohužel nedá nic dělat. Jedině vyměnit poškozený díl. Což bývá těžké, neb po čase sehnat stejný dekor je takřka neřešitelný problém. Pokud by se jednalo o dýhu, tak jedině opatrně obrousit lak až na dýhu.
Neprobrousit.
A opět nalakovat.

tondac*
hodnocení

0x

Vybavilo se mi, jak v nějaké tv reklamě dávají starému nábytku nový život. Právě kruhy od hrnků tam natírají výraznou barvou a dělají z vady designový prvek. Tak třeba jako poslední možnost, kdyby se nepodařilo vymyslet nic lepšího.

hodnocení

0x

Zkuste to nalakovat bezbarvým lakem na dřevo. Já jsem takto lakovala v koupelně palubky, ne teda kvůli flekům, ale protože jsem chtěla obnovit barvu a všimla jsem si, že ten lak nějakým způsobem i vylepšil a jaksi zkrášlil vzhled palubek a dokonce některá místa, kde byla barva také viditelně světlejší, ztmavla a celkový dojem je jako kdybych tam nechala dát úplně nové palubky. Ale jsem laik a píši jen svou zkušenost, třeba se teď ozve odborník a vynadá mi, tak to se předem omlouvám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]