Nejste přihlášen/a.
Nelejte do odpadu za pračkou "Krtka". Přez noc nechte působit a budet to )snad) OK.
Ještě se zeptám, nemáte náhodou na odtoku na zdi sifon?
Problém je, že mám jen kousíček trubky venku ze zdi a trubka je vodorovně a kouká cca 3 cm (k našroubování odpadní hadice od pračky), takže bych musela asi aplikovat stříkačkou nebo nečím, aby se to tam dostalo, protože by mi to vyteklo..
Nevím,zda mám za zdi sifon. Nemám tam přístup je to jen v dlaždici kus trubky ven..
to se dělá tak, že se zasune hadička dovnitř a neleje do hadičky krtek. Stačí koupit s krtkem půl metru hadice 3/8" asi za 10 Kč a je hotovo!
Pokud je trošku šikovnosti, tak se hadice odpojí od pračka a naplní se ta hadice!
další způsob?
Kdoví jestli ale nebude problém někde jinde. A vodu z praní pračka vypouští normálně bez problémů? Také by mohl být zanesený filtr v pračce, ale to by si servisman určitě všiml.
Vývod odpadu na zdi by ale potřeboval pravděpodobně upravit, na tu krátkou trubku ze zdi osadit kolínko s kouskem trubky kolmo vzhůru a do ní pak vložit odpadovou hadici pračky. Zajistí se tím i možnost v tomto místě přisávat vzduch, což možná není nezbytné, ale je to (někdy) vhodné. Minimální a maximální výška konce odpadové hadice pračky (od podlahy) je uvedena v návodu a je třeba ji dodržet.
Zdravím Vás,mám pocit,že problém odtoku vody a ždímání prádla spolu souvisí. Pořádně si pročtěte návod na umístění odtokové hadice,myslím tím výšku upevnění - v tom bych viděla "zakopaného psa". Na vyčištění odpadu s vývodem pračky do zdi, tam bych asi použila - vlila do pračky - roztok sody na změkčení vody a silný odstraňovač skvrn. Nechala bych to přejít horkou vodou (vyvářka prádla) a vypustit.
Pokud se zdá odpadová trubka ucpaná,nejlépe ji pročistíš tlakem vody.Stačí odmontovat přívod vody do pračky a nasunout hadici přímo do odpadové trubky.Okolo to ucpi kadříkem.Když se pustí tlak vody do hadice,pročistí i usazený kámen.Přes noc tam nalej roztok louhu a propláchni ráno vodou a bude vše v pořádku.
JABRAKA
V drogerii koupíš přípravek Krtek (to není žert) a nasypeš asi 3 polévkové lžíce do trubky odpadu.Poté ho zaleješ teplou vodou.Opakuj až do úplného vyčištění.Důležité je prostudovat návod na obalu.Pokud toto nezabere tak čistící pero(kovomat) a to si s tím poradí.Ale to je práce pro chlapa.Přeji Ti úspěch.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.