Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zelenina v lednici

Od: deryck odpovědí: 10 změna:
Můžu skladovat zeleninu v plastové krabičce a mít ji v lednici? S rajčaty to po dvou dnech nedopadlo dobře.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

rajčata nepatří do lednice zrovna jako banány

tomas11*

pro hanahaj - banány nedáváte do lednice asi proto že už si tam v dozrávárně poležely sakra dlouho? a přesto většinou stojí za prd?

deryck
hodnocení

Aha tak to jsem peknej trouba

hodnocení

0x

Já zeleninu, v igelitových sáčcích, v krabici dole skladuji celý život. Od ledového salátu, přes kořenovou zeleninu, až po rajčata. I pytlík kyselého zelí tam mám. Každý druh musí mít však svůj sáček, co nejpevněji, bez vzduchu. Jinak mi to plesniví.

iz*
hodnocení

0x

Čerstvou zeleninu neskladuji. Do druhého až třetího dne mi vydrží v chladném špajzu. Do chladničky ji nedávám. Snad jen to kysané zelí v sáčku.

Kde sháníte čerstvou zeleninu?

sebod*

ra. Já třeba mám čerstvou zeleninu od známých ze zahrádky, nebo ji kupuji v krámku u Vietnamce.

To máte dobré. Já čerstvou zeleninu neviděl ani nepamatuji. Řekl bych, že zmizela s hlávkovým salátem.

culdabulda1*
hodnocení

0x

já v lednici skladuju v odděleném košíku volně v PE pytlících brambory, cibuli, mrkev, banány, jablka, rajčata, salát atd - ale kontroluju jejich stav alespoň každý druhý den. A skladuju zásoby tak na max 3-5 dní.

doplněno 01.10.17 21:30:

babkazov

- mně se to zase v pevně zavázaných pytlících rychleji kazí, tak nevím - asi to vlhne a bakterky se rychleji množí ...

hodnocení

0x

Pokud by ta rajčata byla celá, tak by vydržela a navíc by nebyl důvod je zavírat do boxu. Obecně skladovat zeleninu v plastové krabičce jde, ale pokud je krájená je to na max 1-2 dny. Záleží jaká je teplota v lednici. Jinak se vše chová, když je v lednici 5°C a jinak při 7°C.

V lednici máme zrovna teď rajčata už asi 2 týdny a jsou v pořádku. Natrhal jsem je, když jsem je potřeboval sklidit a teď si je bereme rovnou ze zahrady, ale ty v lednici pořád drží. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]