Nejste přihlášen/a.
Čerstvou zeleninu neskladuji. Do druhého až třetího dne mi vydrží v chladném špajzu. Do chladničky ji nedávám. Snad jen to kysané zelí v sáčku.
ra. Já třeba mám čerstvou zeleninu od známých ze zahrádky, nebo ji kupuji v krámku u Vietnamce.
já v lednici skladuju v odděleném košíku volně v PE pytlících brambory, cibuli, mrkev, banány, jablka, rajčata, salát atd - ale kontroluju jejich stav alespoň každý druhý den. A skladuju zásoby tak na max 3-5 dní.
babkazov
- mně se to zase v pevně zavázaných pytlících rychleji kazí, tak nevím - asi to vlhne a bakterky se rychleji množí ...
Pokud by ta rajčata byla celá, tak by vydržela a navíc by nebyl důvod je zavírat do boxu. Obecně skladovat zeleninu v plastové krabičce jde, ale pokud je krájená je to na max 1-2 dny. Záleží jaká je teplota v lednici. Jinak se vše chová, když je v lednici 5°C a jinak při 7°C.
V lednici máme zrovna teď rajčata už asi 2 týdny a jsou v pořádku. Natrhal jsem je, když jsem je potřeboval sklidit a teď si je bereme rovnou ze zahrady, ale ty v lednici pořád drží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.