Nejste přihlášen/a.
2x
No na konci té polokruhové dráhy je takový jako zajišťovací šroubek, ten musí ven, a celé to okno se musí strašně moc otevřít, úplně jako vyvrátit a pak vám zůstane v ruce, pozor, ať neujede na střechu, asi bude lepší dělat to ve dvou, jestli je to okno větší.
doplněno 28.09.17 17:47:
No, povolit zarážku na dráze, tak možná bude třeba vyšroubovat celý ten kus tak, aby dráha byla volná. A to okno se musí úplně vyvrátit, prostě bude venkem dovnitř místnosti. Mě to taky překvapilo, když jsem toto okno poprvé vyndaval úplně ven.
doplněno 28.09.17 18:00:
Ty plechy jsem myslím, trošku zmuchlal, když jsem to vyndaval. Pokud ta dráha jezdí i s tím oknem, tak to je špatně, to nepůjde vyndat pak. To okno musí vyjet z dráhy.
0x
Tak ta pohyblivá stříbrná část je pravděpodobně přišroubovaná k rámu okna a musí se z boku odšroubovat. Já to mám hodně podobné, ale asi už trošičku modernější, jsou tam polohovací drážky a ten půlkruh, co je v rámu střechy, tak stejný je i v rámu okna a jezděj v sobě, a jistí to ten rozebíratelný čep, aby to nevypadlo při větším otevření. Samozřejmě je to na obou stranách okna stejně.
Nechci vám , pánové, skákat do debaty, ale jestli je to ten systém, co myslím (ona ta fotka je taková dost fejsbůkové kvality, tak vězte, že s ,,vysazením´´ moc neuspějete. Mám doma podobný systém, dá se to otočit takřka o 180° - takže jaksi i kdyby se vám nějak podařilo odaretovat ten rohlíkový segment, tak už jaksi - není s tím kam dál kroutit. Jenže ono je to jednoduché - vytočím okno co to jde, vezmu aku a vyšroubuju vruty z toho kování na rámu. Pak se vyndá křídlo i s kováním ven - alespoň u toho mého okna jsem to tak dělal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.