Nejste přihlášen/a.
No na konci té polokruhové dráhy je takový jako zajišťovací šroubek, ten musí ven, a celé to okno se musí strašně moc otevřít, úplně jako vyvrátit a pak vám zůstane v ruce, pozor, ať neujede na střechu, asi bude lepší dělat to ve dvou, jestli je to okno větší.
No, povolit zarážku na dráze, tak možná bude třeba vyšroubovat celý ten kus tak, aby dráha byla volná. A to okno se musí úplně vyvrátit, prostě bude venkem dovnitř místnosti. Mě to taky překvapilo, když jsem toto okno poprvé vyndaval úplně ven.
Ty plechy jsem myslím, trošku zmuchlal, když jsem to vyndaval. Pokud ta dráha jezdí i s tím oknem, tak to je špatně, to nepůjde vyndat pak. To okno musí vyjet z dráhy.
Tak ta pohyblivá stříbrná část je pravděpodobně přišroubovaná k rámu okna a musí se z boku odšroubovat. Já to mám hodně podobné, ale asi už trošičku modernější, jsou tam polohovací drážky a ten půlkruh, co je v rámu střechy, tak stejný je i v rámu okna a jezděj v sobě, a jistí to ten rozebíratelný čep, aby to nevypadlo při větším otevření. Samozřejmě je to na obou stranách okna stejně.
Nechci vám , pánové, skákat do debaty, ale jestli je to ten systém, co myslím (ona ta fotka je taková dost fejsbůkové kvality, tak vězte, že s ,,vysazením´´ moc neuspějete. Mám doma podobný systém, dá se to otočit takřka o 180° - takže jaksi i kdyby se vám nějak podařilo odaretovat ten rohlíkový segment, tak už jaksi - není s tím kam dál kroutit. Jenže ono je to jednoduché - vytočím okno co to jde, vezmu aku a vyšroubuju vruty z toho kování na rámu. Pak se vyndá křídlo i s kováním ven - alespoň u toho mého okna jsem to tak dělal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.