Nejste přihlášen/a.
Mám čtyřdrátový rozvod 3 x 400 V a potřebuji připojit pětikolíkovou zásuvku. Jak to udělat? Děkuji za radu.
A proč chcete dávat 5 kolík na 4 dráty? A co do ní budete zapojovat? Jestli klasické stroje tak nezapojíte kolík N .Jestli nějaké speciální co potřebují i nulový vodič tak to fungovat stejně nebude
A čemu nechápete? Prostě do zásuvky to připojte podle 1obr.(5 kol.) a do zástrčky nechte kabel N (modrý) volný.A jestli máte 4vodičový kabel tak zůstane v zásuvce zdířka N volná
Na takovou otázku je více odpovědí. jednu už Ti poslal magor. Když píšeš "připojit", dá se z toho odvodit, že máš na mysli pětikolíkovou vidlici připojit, nikoliv zásuvku. Ono "připojit pětikolíkovou zásuvku" zní hrozně nelogicky, nemyslíš tím vidlici od spotřebiče, který má pětikolíkovou vidlici? Potřebuje stření vodič? Kdyžtak upřesni tu otázku, nezdá se jednoznačná a tedy podle mne nelze jednoznačně odpovědět.
Dobře, tak už mi to bylo náležitě vysvětleno, děkuji. To ještě že jsem nic neporadil, poněvadž toto je přece nepřípustné (na co toto řešení by bylo dobré, do toho mi nic není). Kdyby na druhém konci měla být zásuvka pětikolíková, dá se to ještě nějak řešit, no ale když má být vidlice, na to snad nikdo soudný nemůže odpovědět.
Pane ondro, mám na zdi čtyřkolíkovou zásuvku (samice) a potřebuji z ní vyvést kabel, který má nadruhém konci pětikolíkovou vidlici (samec). Děkuji za účast.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.