Nejste přihlášen/a.
Mám stará kastlová okna po renovaci, v rámci níž se měnilo sklo, okenice se postahovaly atd. a navíc se celá okna zbrousila a místo bravo byla natřena olejem (např. Osmo apod.). Díky tomu, že se s okny pohlo, netěsní. Plánuji tudíž do rámu vložit těsnění. Samolepící podle mne držet nebudou, drážkovačku nemám a na netu jsem našel ještě možnost přilepit silikonovou trubičku pomocí silikonu. Jenže podle mne nebude silikon na tom naolejovaném povrchu držet. Jaké řešení byste zvolili? Moc díky za rady.
Zdravím,
omlouvám se, ale vámi uvedený příklad je doslova klasický příklad nedůsledného přemýšlení před rekonstrukcí (opravou) - neplatí jen pro okna, ale pro opravy všeobecně. Nejdřív studovat, pak pracovat. Klidně se přiznám, že v příadě některých rekonsktrukcí (oprav) trvá studium a hledání řešení i několikrát déle než pak samotná práce, ale zastávám teorii, že "kdo je připraven, nebývá překvapen"a už se mi to mockrát v životě vyplatilo.
Ve vašem případě to ve stavu, o kterém píšete, znamená
- klasické těsnění je mimo hru
- v případě použití silikonového těsnění do drážek budete po vyfrézování drážek opakovat ošetření (olejování)
- pro frézování drážek je možnost koupit vybavení a udělat si to sám nebo si to nechat udělat (přípravek + nástroje třeba tady, ale existují i jiné přípravky - na vrtačku a pod.), firma dělající montáže takového těsnění třeba tady.
- další řešení je použít dnes už ale překonaný tzv. Kovotěs (kovové či hliníkové profilované pásky přitloukané hřebíčky)
Lepení těsnění čímkoli nepřipadá v úvahu - na tom oleji to nebude držet (olej není dříve používaná barva, na kterou se po zaschnutí dalo těsnění něčím nalepit).
Existuje množství úprav starých oken při rekonstrukcích, aby po renovací těsnila, ale vše je nutné provádět před závěrečnou povrchovou úpravou, takže ve vašem případě už ani nemá cenu o nich psát (olej už z oken odstranit nedokážete).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.