Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vybrat dodavatele plynu?

Od: kyticka777® odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,nechala jsem si k svému domu přivést plyn,butník už stojí, ale teď nevím od koho mám brát plyn, na netu všichni,, strašně "vyhodni, kdo by se v tom měl vyznat. Jsem z kralovehradeckeho kraje, poraďte mi,děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Zatím jen obecně → Já bych si dala pozor na smluvní a obchodní podmínky dodavatelů (podmínky byste měla na jejich webech, někteří dodavatelé energií mají na webu i smlouvy).

Výhodnější podle mne jsou smlouvy, které lze kdykoliv vypovědět s tříměsíční výpovědní dobou (neuzavírala bych smlouvu na dobu určitou).

Dobré nezávislé porovnání dodavatelů najdete na webu Tzb-info.

Konkrétní/ho dodavatele snad ještě někdo poradí.

nikdo*
hodnocení

2x

Letos dobře vychází podle srovnávačů MND a EON. Tedy z těch větších prodejců, které já preferuji. Na ty malé pozor. I v historii tady na poradně najdete spoustu dotazů na různé podrazy, o které se na zákaznících pokusili.

doplněno 26.09.17 17:49:

@beri49 má pravdu v jednom. Nikdo jsme se nezeptali, jestli máte plyn jen na vaření, nebo i na topení. Dík za připomínku. Pokud jen na vaření, tak to neřešte, přesně podle rady beriho. Rozdíly v ceně nestojí za to.

beri49*
hodnocení

1x

Tento problém se svoji spotřebou ( pouze vaření) neřeším. Letos je to ten, příští rok onen. Hlídat ceny a měnit dodavatele, nota-bene při korunových rozdílech, to se mi opravdu nechce.

stir*
hodnocení

0x

nic nehledejte, Fonergy je nejlevnejsi. Muzete si to overit na strankach ERÚ, kde je kalkulátor. Mám tam plyn i elekrinu, je to jeste vyhodnejsi. Od ledna budou opet slevnovat o 5 procent. Jestli se rozhodnete, tak mi napiste, ja vas doporucim a dostanu petikilo. Dekuji.

jo a nejsou to korunove rozdily jak se tady pise, ale tisicove.

jenda2*
hodnocení

0x

Snad podle ceny, nebo je to těžké? Nejdříve snad ale musíte znát alespoň přibližně odhad spotřeby za celý dům. Ale jiná kriteria než cena na 1. místě a recenze na dodavatele na 2. místě. Pokud dodavatel jako Bohemia požaduje pokutu za předčasné ukončení, tak to není dobrý dodavatel. MND nemá žádnou pokutu a cenu obdobnou. Např..

herejk

Jenže to byste si musel vzít smlouvu na dobu určitou a kdo si jí dneska vezme když mají k dispozici i smlouvu bez závazku. Já si o ní řekl, a nic z toho co píšete se mě tím pádem netýká a ušetřit se mi po loňském roku podařilo taky.

jenda2*

Pokud je smlouva na rok, tak to není nic drastického. Bohemia Energy to chce na 2 roky a to už je horší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]