Nejste přihlášen/a.
Zatím jen obecně → Já bych si dala pozor na smluvní a obchodní podmínky dodavatelů (podmínky byste měla na jejich webech, někteří dodavatelé energií mají na webu i smlouvy).
Výhodnější podle mne jsou smlouvy, které lze kdykoliv vypovědět s tříměsíční výpovědní dobou (neuzavírala bych smlouvu na dobu určitou).
Dobré nezávislé porovnání dodavatelů najdete na webu Tzb-info.
Konkrétní/ho dodavatele snad ještě někdo poradí.
Letos dobře vychází podle srovnávačů MND a EON. Tedy z těch větších prodejců, které já preferuji. Na ty malé pozor. I v historii tady na poradně najdete spoustu dotazů na různé podrazy, o které se na zákaznících pokusili.
@beri49 má pravdu v jednom. Nikdo jsme se nezeptali, jestli máte plyn jen na vaření, nebo i na topení. Dík za připomínku. Pokud jen na vaření, tak to neřešte, přesně podle rady beriho. Rozdíly v ceně nestojí za to.
nic nehledejte, Fonergy je nejlevnejsi. Muzete si to overit na strankach ERÚ, kde je kalkulátor. Mám tam plyn i elekrinu, je to jeste vyhodnejsi. Od ledna budou opet slevnovat o 5 procent. Jestli se rozhodnete, tak mi napiste, ja vas doporucim a dostanu petikilo. Dekuji.
jo a nejsou to korunove rozdily jak se tady pise, ale tisicove.
Snad podle ceny, nebo je to těžké? Nejdříve snad ale musíte znát alespoň přibližně odhad spotřeby za celý dům. Ale jiná kriteria než cena na 1. místě a recenze na dodavatele na 2. místě. Pokud dodavatel jako Bohemia požaduje pokutu za předčasné ukončení, tak to není dobrý dodavatel. MND nemá žádnou pokutu a cenu obdobnou. Např..
Jenže to byste si musel vzít smlouvu na dobu určitou a kdo si jí dneska vezme když mají k dispozici i smlouvu bez závazku. Já si o ní řekl, a nic z toho co píšete se mě tím pádem netýká a ušetřit se mi po loňském roku podařilo taky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.