Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navýšení hlavního jističe před elekroměrem

Od: 3x40a odpovědí: 3 změna:

Potřebuji vyměnit jistič před elektroměrem v RD, původní jistič starého typu J7k 3x24,7A je vyhřátý a nevyhovuje ani svoji jmenovitou hodnotou jištění. Potřebné formuláře na ČEZ Distribuce jsem si vyřídil, je tam však požadavek na revizi připojených spotřebičů a to je kámen úrazu. Můj revivzní technik ji nechce provést, protože instalace v RD je TN-C, tedy podle dřív platných norem.

Žádné nově připojené spotřebiče nejsou, vše bylo provozováno takto řadu let. V domě je nainstalovaný elektrokotel 14kW, kombinovaný sporák 10kW a bojler 2kW. Dvoutarif sazba s blokování TUV.

Elektroměrový rozvaděč splňuje připojovací podmínky ČEZ, HDV je 4x10mm2 CYKY a z elektroměru 4x6mm2 CYKY v zemi cca. 5m do rozvaděče na domu.

Táži se lze udělat revizi jen na přípojku a dále napsat, že ostatní bylo a je provozováno podle dříve platné normy v soustavě TN-C?

Nechci dávat otázku na elektrika.cz, je tam zbytečně ostrá diskuze, jedná se o peníze, poradí nějaký revizní technik?

plzeňsko, uvítám případný kontakt, jsem elektrikář, mám 8

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

nenavyšovat a jen vyměnit, stejně tam dáte asi 25A, oznámit výměnu za vadný. Pokud mne paměť neklame, podle nových norem musí být ve při rekonstrukci a to není tento případ.

3x40a

Právě potřebuji ten jistič navýšit na 3x40A. (kabel z elektroměru je též CYKY4x10mm2)

zakus*

ČEZ požaduje RZ odběrného místa (eleměrového rozváděče), které musí splňovat aktuální připojovací podmínky a instalace v objektu ho nezajímá.

Vyměňte revizáka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]