Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uprava povrchu pro plovouci podlahu

Od: tomtom* odpovědí: 3 změna:

Chci se zaptat cim a jak odstranit tento cerny nater,lepidlo nebo co to je?odstranoval jsem stare parkety v panelaku,pod parketama byl jeste jakysi filc a bylo to na betonove podlaze prilepene timto.nebo jestli to pripadne nemusim odstranovat.

Podlaha je rovna,tak nevim jestli to vylit samonivelackou nebo ne,pak by mela prijit parozabrana,6mm podlozka a plovouci podlaha.

Dekuji za rady

Uprava povrchu pro plovouci podlahu
Uprava povrchu pro plovouci podlahu #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Odstranovt asfal,no petěš koště. Proměřil byh dvoumetrovou vodováhou nebo alespoň hoblovanou(rovnou!) latí max nerovnost do cca6?mm bych nechal být, položil mirelon (já osobně jsem použil 6mm extrud polystyren) a pak plovoučku.Pkd nivelace (větší nerovnosti) pak třeba na str.Weber-u najdeš různé hmoty na toto.v arbajtu jsme použili nějaké epoxidové lepidlo-penetraci (nwn co to bylo zač) čerstvě natřené se posypalo křemičítým pískem.Druhý den přebytek písku zametl a pak přišla normální nivelačka a ...

tomtom*
hodnocení

Na rovinnost se radsi jeste podivam.prave si myslim,ze to je nejaky asfalt,ale jak se toho zbavit...neni to treba nejak zdravotne nezavadne,kdyz na to dam jen plovoucku?nivelace se miprilks nechce delat,pokud to nebude vylozene nutne.

Podlozka je 6mm extrudovany polystyren.

Jeste se chci zeptat jestli to nebude nejak vadit ,kdyz na tuto podlahu...beton,parozabrana,6mm podlozk(extr.polystyren),plovoucka a na tom bude umistene cca500l akvarko.jestli to te podlaze nebude treba vadit.

Podlahu mam tuto i-podlahy.cz/... v provedeni silence.

Diky

dejv111*
hodnocení

0x

Odstraňování asfaltu by bylo opravdu peklo. Napadlo mě jen tak z patra pár možností, které bych asi já zkusil.

1) Asfalt postupně nahřívat např. horkovzduškou a sypat na roztavená místa přesátý a vypraný písek nebo drobné kamínky, které zakoupíte v pytllích v každém hoby marketu (zrnitost do 5 mm). Místo vždy lehce uhladit, zarovnat a posunout se zase o kousek dál. Nakonec bych to asi vylil samonivelačkou do roviny s okolní podlahou, která je pod těmi parketami nebo co to je...

2) Nalepit na asfakt pomocí bitumenového (asfaltového) tmelu nějakou desku nebo překližku takové šíře, která by Vám tam pasovala. Ale tohle řešení se mi moc nelíbí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]