Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do kdy musí opravit vady v záruční době

Od: georgie* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat do kdy musí podnik odstranit závady, které si dal do smlouvy, že za ně ručí 2 roky.Na domě ( 16-ti bytovka) máme vyměněné balkony, které nám rezavějí a na některých není zregulována spádovost balkonů ( voda stojí na podlaze) a ze stříšek nám zatéká voda. Závady jsme nahlásili v dubnu 2009, dvakrát se byli pracovníci podívat, seřídili 4 balkony, opravili stříšky a že budou pokračovat na odstraňování závad do 14-dnů, ale všechny závady nejsou doposud odstraněny. Jenom slibují, že přijedou, ale to jsou jen sliby. Děkuji předem za odpověď, s pozdravem georgiie

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

galatea*
hodnocení

1x

Zákonou lhůtu pro kelamace řeší zákon o reklamacích, resp. smluvní ujednání v SOD. Tolik zákon, praxe u nás: Je běžné, že reklamace stavební fimy odkládají co to jde*, protože nakonec to dobrých 75% reklamujících vzdá a opravy provedou samy nebo s pomocí jiné firmy, kterou zaplatí.

* To není pomluva, pohybuji se ve stavebnictví už 20 let a tak to doopravdy funguje.

Takže rada: Nedat se odradit a urgovat, urgovat a urgovat. A hlavně písemně, pokud dojde k osobnímu jednání, tak zapnout videokameru nebo alespoň diktafon. Je to boj o to, kdo déle vydrží, když to nevzdáte tak to firma opraví, protože zákonné postihy jsou v tomto případě celkem lehce vymahatelné (jen náročné na čas - může to pár let trvat).

Osobní zkušenost: Po výměně oken za plastová jsem se s firmou dohadovala o reklamaci dveří na balkon rok a půl (nezavýraly se), ale nakonec jsem vyhrála. (po druhé upomínce mojí reklamace jsem si vše nahrávala a komunikovala s firmou písemně)Po roce a půl neustálého vyměnování kování, promazávání a postupného seřizování bylo uznáno, že dveřní rám je opravdu křivý (odchlylka 10 mm, na kterou jsem upozorňovala od samého začátku) a dveře byly vyměněny. HURÁ! *palec*

doplněno 12.10.09 10:49:

Oprava: dveře se samozřejmě nazavíraly...*hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]