Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

S čím míchat bílé víno?

Od: nikca* odpovědí: 15 změna:

Zdravím, potřebuji poradit, potřebuji něčím zředit bílé víno. Jako červené se podává s kolou, tak dá se sněčím míchat bílé?

Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Míchat víno s jakýmkoli aromatickým nápojem je prasečina! *blee*

Proc? Protoze Te to nechutna nebo protoze to neni dost nobl?

Kazdej druhej z vina dela nejakej zazracnej posh napoj, ktereho se ani slovem nesmi dotknout a jehoz degustace by mela byt prinejmensim zakonem chraneny obrad a pouhe popijeni trestnym cinem.

Pro zacatek lze zkusit smichat s fantou, limetkovym nebo grepovym dzusem. Jinak samozrejme existuje cela rada mixovanych napoju, do nichz se pouziva bile vino a kupodivu to nikomu (normalnimu) nevadi.

Míchání vína s colou a podobná zvěrstva zavedli lidé odkojení krabicákem. Jiné víno si už představit nedovedou a tak experimentují a kazí i dobrá vína. Ale jsou cool...

A rozhodně je teď cool tuhle variantu zavrhnout jako zvěrstvo z minulosti a proč? Protože to někdo řekl. Myslím, že každý by měl pít, co mu chutná a nepít to, co mu někdo jiný řekne, že by měl pít a obráceně.

Klidně doma smíchám archivní víno za 300,- za lahev s Colou. Proč tak drahé víno? Protože i v té blbé Cole poznám jestli je to víno dobré nebo ne. Nevěřte, že Cola zachrání krabicové víno - ani s ní se to nedá.

Většinou víno nemíchám (ani tu Colu doma běžně nemáme), ale rozhodně touhle variantou neopovrhuji.

Některé bílé víno se dá pít se Spritem, ale každé také ne. Vinný střik je optimální. V létě byl hit dochucovat střik bezinkovým sirupem. Za mě nic moc, ale někomu to chutnat může. :)

@claymane, promiň, ale jsi čuně. Míchat kvalitní archivní víno s čímkoli může jen totální vinný ignorant, který vínu vůbec nerozumí. Ještě jednou se omlouvám, ale říci jsem ti to musel*blee*

ladinpraha*
hodnocení

1x

Sodovka, minerálka, voda. Výsledkem je vinný střik.

a jaký je protiklad onoho nápoje? Nevinný výstřik?

figurek*
hodnocení

0x

kdo vám řekl, že se červené podává s kolou? Vždyť kola mu úplně zlomí chuť a vznikne mix, který není ani ryba ani rak.

Bílé víno se někdy ředí 1:1 studenou vodou nebo sifonem. Ale to platí pouze pro pití v létě a v horku. V zimě a v dešti tenhle drink zrovna moc pitelný není.

doplněno 25.09.17 14:53:

douška pro místní troly. Viděl jsem jednu portugalku, jak si půl na půl mixuje pivo a sprite a chutnalo jí to. A druhá věc, žiji rovnou mezi vinohrady a vinohradníky. Říznout červené víno kolou a nabídnout někomu k pití naštěstí nenapadne ani jednoho z nich.

No ale klidně si to pivo se sprajtem nebo víno s kolou dejte. Dobrou chuť. :)

(Ne jen) ve Spanelsku je to velmi bezne piti. A pritom by jeden rekl, ze prece Spanele vinu snad nejak rozumeji, ze? A nebo si jenom nehraji na posh? Kdo vi...

iz*

No, podle mne si "na něco" hraje někdo jiný. (Možná by stálo za úvahu nesnažit se o "světovost" a zůstat u češtiny.)

Pro neagličtináře (jako např. já): POSH → Plain Old Semantic HTML; posh → (mj.) snobský

Mozna by stalo za uvahu odpovidat na dotaz.

iz*

Dobrá připomínka! Škoda, že jste na ni nepřišel dřív. Nic ve zlém! (–:

doplněno 26.09.17 17:33:

Já už jsem neměla co radit, vinný střik už tu byl...

Proc? Vsechny moje predchozi odpovedi krome reakce na Tebe se tykaly tematu. Tvoje ani jedna jedina.

Kdyz nekdo prohlasi, ze je neco prasecina, nebo ze se proste neco nedela, logicky se zeptam proc si to mysli a pokud ma zajem dal komunikovat, predpokladal bych, ze bude schopny to oduvodnit. Ale mozna je jednodussi oznacit druheho za trola. To nevim.

Z bileho vina se mixuji drinky se sodovkou, obecne s dzusy s citrusovych plodu, s dalsimy tvrdsimy alkoholy - casto s brandy (konakem), pridava se samozrejme cestve ovoce...

Ceska houba (cervene vino s kolou) je mozna v Cechach spojeno s nemajetnymi studenty a krabicakem, ale v Baskitsku je Kalimotxo bezmala moderni narodni napoj. Sladkost koly se srazi a kyselost vina zjemni.

Proc tedy tvrdit, ze se neco nedela nebo ze je to prasecina? Protoze to nedelam zrovna ja?

hahanaj*
hodnocení

0x

Zředit sodou a udělat vinný střik -jinak si to neumím představit,čím bych ho ředila ...jedině vodou.

hodnocení

0x

Z dobrého bílého vína se dá vodou, nanejvýše sifonem, udělat dobrý vinný střik. Kvalitní červené víno není dobré čímkoli kazit.

Míchat červené či bílé víno s čímkoli lze, ale považuji to za přípustné jen maximálně do výše neznačkových vín, tedy krabičáků, plasťáků apod. Jakákoli kvalitní vína počínaje odrůdovými, zemskými a výše nedoporučuji degradovat jakoukoli "příměsí", byť by to byla jen voda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]