Nejste přihlášen/a.
Blíží se zima a potřebuji opravdu odbornou radu, abych měla něco v ruce při stížnosti. Na co poukázat. Některým lidem u nás v domě topí jen půlka horního tělesa. Topení má 5 stupňů a celé topení topí jen při .5. Když jsme si stěžovali, tak nám bylo řečeno, ať si tu 5 zapínáme. To by ale přišlo setsakra draho A musím podoktnout, že v bývalém paneláku když jsem pustila třeba dvojku, bylo celé těleso teplé a přidávání se zvyšovala teplota celého tělesa, ale nikdy nebyla půlka studená. Vždy jsem tam topila jen na 3 a zde při 3 mám mírně teplou horní půlku a dolní studenou.
Děkuji.
Hlavici má celý dům stejnou, nejde tam žádná teplota nastavovat,jen otáčet na ty stupně.
Tazatelka napsala: Když jsme si stěžovali, tak nám bylo řečeno, ať si tu 5 zapínáme. To by ale přišlo setsakra draho.
Já myslím, že nepřišlo, nejde posuzovat nastavení jakéhosi ventilu v tom či onom bytě. Záleží, na jakou teplotu ten byt vytápím, to dělá spotřebu tepla a konečný účet. To, že vám nehřeje polovina topení, může být způsobeno i menší teplotou vody v otopném systému v porovnání s jiným domem, případně omezeným průtokem ve stoupačce od výměníku k vašemu bytu. Sousední byt už může být napojený na jinou stoupačku. Žádejte odpovědnou osobu o kontrolu systému.
Také máme teplé horní část topení a spodek je chladný,myslím si,že je to tím,že máme staré topení.Sousedi pod námi měnili topení za nové a hřeje jim prý výborně. Bydlíme v posledním patře,topení není zavzdušněné.
Pokud topí horní část tělesa, tak to nebude zavzdušněním, to by byl vrch studený. Tohle mi spíš přijde jako nějaký problém s průtokem topné vody - některé radiátory mají ventil, který limituje průtok - jestli to není moc škrcený.
Jen doplním "jestli to není moc škrcený" - v místnosti může mít teplotu, která je vyšší než nastavený ventil. Pak ventil už zavírá a topení přestává topit. Proto jí to na č.5 topí. Některý lidi to nechápou.
To myslíš vážně s tím odvzdušněním? "aja " vůbec nepíše jaké tam jsou vetily, jaká je teplota pokoje...atd. Má nejspíš vše v pořádku a ty radíš odvdušnit zbytečně. Topení je zavzdušněný, pokud topení netopí do konce radiátoru. Moc se mi líbí lidi, co si sáhnou na topení a pokud je studený, hned je jim zima. A opačně.
Každý by chtěl být v teple, ale neplatit za to. ach jo...
Nevzddychejte, nechci nic zadarmo, ale nikdo mi neodpověděl, ,proč to v bývalém bytě šlo a proč to jde třeba hned vedle u sousedů v naprosto stejném bytě.
To je problém - když někam dojdu na kontrolu topení s teploměrem, nastaveno na 2, teplota 17 st. No přece nás musí vytopit stupačka proč netopí sousedi nad náma? jenže pokud si tohle říkají všichni a ti v posledním patře si vezmou raděj o dva svetry víc - to jsou pak úspory na topení
Nevím, proč sem motáte kradení tepla? To je známá věc, že většinou topí jen nejvyšší patro a ostatní mu kradou teplo trubkami ..
Topení je v pořádku. TERMOSTATICKÁ hlavice je termostatická právě proto že narozdíl od klasických ventilů udržuje nastavenou teplotu v místnosti.
U některých kombinací termoventilů a hlavic může docházet k tomu, že při vyšší teplotě topné vody protékající ventilem je třeba pro udržení stejné pokojové teploty nastavit na termohlavici o něco více- krom terploty místnosti je ovlivněná i teplotou topného média,více se zahřívá
Máte v bytě teplo?Pokud ano je to v pořádku, pokud ne je třeba otevřít více hlavici nebo přidat svetr a ponožky
Zdravím , platba za topení se neřídí podle číselníku na termohlavici , ale na poměrovém měřidle namontovaném na radiátoru. Pokud tam je. V panelových domech pokud se nemýlím je to ještě v poměru asi 60 : 40. Což znamená , že zaplatíte 60 % z celkové spotřeby celého domu a 40 % z poměrového měřidla. Pokud budete šetřit a nebo né na platbě se to moc neprojeví.
Ve vašem případě by mohlo jít o hydraulické vyvážení celé topné soustavy. Pokud odmontujete termostatickou hlavici , tak by pod ni na ventilu mohla být ještě jedna stupnice. Takový ventil se nazývá dvojregulační. Správně by ho měli nastavit topenáři při montáži podle propočtů od projektanta. V praxi se to ale neděje a každý to tam bastlí jak mu to přijde pod ruku.
Takto na dálku se těžko radí. Nevím jestli máte v baráku svůj kotel a nebo jste napojeni na centrální kotelnu a jakou teplotu máte ve smlouvě , že vám mají dodávat. Neřiďte se podle čísel na hlavici , ale podle teploměru. Mně např. je zima i při 24 st. C
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.