Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat na energie a komodity obecně, jak je to, když se mění nájemník bytu, starý nájemník nahlásí stavy vody, plynu, elektriky příslušným obchodním společnostem, proběhne výměna podílu družstevního bytu, přihlásím se k odběru jednotlivých komodit jako nový nájemník. Po měsíci a půl mi začnou dodávat jednotlivé komodity. Po několika měsících přijde vyúčtování, kde je ale nahlášen ten starý stav od starého majitele. Měsíc a půl, dva měsíce - komodita, kterou jsme neodebrali, ale započítali nám to jako že jsme ji odebrali, protože v té době když to spustili neproběhly žádné odečty. Takže člověk vlastně zaplatí cca dva měsíce ze všech komodit, ačkoliv je neodebral. Přitom z dalšího vyúčtování je patrné např. u elektriky, že za měsíc odebereme 160KWh. Ale za ty dva měsíce nám naúčtovali jako bychom odebrali 270Kwh nebo tak nějak. Takže dá se to zpětně vymáhat, aby nám peníze? Protože ve smlouvě je jasně uvedené datum od kdy nám tu komoditu začli dodávat a je tam i ten starý, několik měsíců starý odpočet.
Dobrý den, obecně - nahlášený stav (odečet) energií minulého nájemníka (zapsaný také v předávacím protokolu k bytu) je pro něho konečný a takto mu bude dodavatelem účtováno. Pro nového nájemníka (který si to zkontroluje při přebírání bytu) jsou tyto hodnoty (stav na měřidlech) počáteční - nesmí tam být rozdíl, resp. "natočeno" více (datum odečtu není podstatný, ale stav). Pokud něco "nesedí", tak se stala někde chyba a reklamujte. Zdravím!
Nemáte zač.
Nemáte náhodou innogy? Při předávání bytu jsme sepsali smlouvu i aktuální stav věech měřidel. Toto se odevzdalo innogy a zažádalo o ukončení odběru a zrušení smlouvy. U nich to nějaký měsíc trvalo a dále mi to počítali zprůměrovaným odečtem. Když jsem toto reklamoval - elektriku , tak mi přišlo že reklamace se zamítá a že jsem odebral 3 m3 a ty musím zaplatit. Jsem sice už nějakou dobu ze školy , ale že se elektrika udává v m3? Říkal jsem si jestli to není nějaké nové nařízení z EU. Telefónem jsem se nedovolal, tak že opět znovu dalších 30km na centrálu a podat další reklamaci . Ta už byla uznána. tak že najeto celkem 120 km a pár hodin starostí. Nyní mi přišlo vyučtování za plyn. Tam po mně chtějí neoprávněně 31,15 Kč . To už jsem rezignoval a zaplatil. Další reklamace by mi vyšla dráž...Tak že nejste v tom sami . Přeji pevné nervy.
Jak proběhla výměna družstevního podílu? Vy jste si s předchozím nájemníkem nepodepsali pro něj koncový a pro Vás počáteční stav? Co se dělo ten měsíc a půl? To v bytě nikdo nebydlel?
Jak jste komodity přihlašovali? Jak jste odběratelům oznámili (doložili) počáteční stav? Jestli jej nedoložili, nemlhl dodavatel aúčtovat nic jiného, než co má k dispozici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.