Nejste přihlášen/a.
Na uzení můžete použít jakékoliv ovocné dřevo. My jsme vždycky použili to, které jsme měli nebo někde u někoho našli. Rozdíl poznáte jen podle barvy masa po uzení. Hruškové dřevo barví do žluta, meruňkové barví do tmavé oranžové, třešeň do hněda a podle mě má nejlepší barvu uzené na dřevě ze švestky.
Radím : vezměte dřevo které máte. Jen ho musíte nechat vyschnout a zbavit kůry, ať se vám maso nezačadí.
Při uzení používám dřevo všech ovocných stromů. Začnu třeba jabloní, potom dám pár polínek třešně, švestky a pod. Lze použít i dřevo u olše. Důležité je, aby maso před vložením do udírny bylo řádně vyzrálé. Při tomto postupu má maso krásnou zlato hnědou barvu a je měkké. Používám výhradně suché dřevo a kůru neodstraňuji. Při konci uzení pouštím do udírny vodní páru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.