Nejste přihlášen/a.
Ahoj kutilové. U dlouho nepoužívaného umyvadla jsem zjistil, že docela fest kape, a to horem. Povedlo se mi rozebrat, vytočit mosaznou matici a tím uvolnit kartuš. Kartuš se vrklá, ale za žádnou cenu nechce jít vytáhnout nahoru. Nemám s pákovkami žádnou zkušenost, sílu tam moc použít nejde, a tak se ptám: Je možné, aby ji zespodu držel nějaký šroub? Nebo jak ji dostat ven? Těsnění jsem tam žádné nenašel, drží ji tam jenom ta mosazná matice. Zatím jsem to uvedl do původního stavu a tváří se to, že to neteče. Ale nejsem si jistý, co to udělá při občasném použití. Díky za vaše zkušenosti.
Kartuší už jsem vyměnil nějakou tu desítku tak můžu s jistotou říci že žádný šroubek tam není. Odšroubuješ převlečku a kleštěma to silou vyrveš ven. někdy to musím šroubovákem vyštípat jak to drží. Očistíš dole sedlo daš novou kartuš a s citem dotáhneš převlečku.Necháš nějakou minutu odležet . Pokud teče vrchem tak přitáhnout matici. Dát kafíčko a pokud už je to suchý dát teprve krytku a páčku. Počítej ale s tím, že jakmile vytáhneš kartuš tak už nikde nepustíš vodu. Musíš mít nachystanou novou a v tom je ten problém. Pokud nevíš jaký typ tam je nemůžeš koupit náhradní. Pokud ji moc rozštípeš , tak zase nepoznáš jaký typ.
Přeji hodně zdaru a pevné nervy. ...Nakonec koupíš novou baterku.
Radím k opatrnosti, žádné caplování a mlácení, protože protože máš doma velmi cennou věc. Ta baterka viditelně pochází z období paleocénu. Na tvém místě bych koupil novou a tuto nádheru bych pečlivě očistil a vystavil na čestné místo do vitríny.
Já jsem opatrný, protože už jsem párkrát svoji sílu podcenil a pak to musel napravovat někdo, kdo na to byl lépe vybavený. Ta baterie si už zaslouží odpočinek, protože sloužila cca 40 let. Čistit ji nebudu, to by ztratila tu patinu, která dokumentuje její služby. A navíc bych ji pak nerozeznal od té nové.
Díky všem za odpovědi. Objednal jsem novou, tak snad zase pár let vydrží. Že by zase vydržela 40 let, o tom si fakt iluze nedělám.
Ta kartuša je už zanesená vodným kameňom tak pôjde ťažko vybrať.Pravdepodobne už bude vyžraté dno batérie a tade preteká okolo tesnenia.Ak ste to dotiahli,tak sa tesnenie roztiahlo.Ak je dno výžraté,tak sa musí vyrovnať do roviny.Pravdepodobne už kartuš s rovnakým tvarom spodného tesnenia už nezoženiete.Ostatné rozmery stačia,aby tam vošla a šla uchytiť tou maticou.Ja som zohnal na svoju starú podobnú kartuš za 5€ dno vyrovnal a aj tak som musel dať na dno silikon jemne dotiahnúť a potom po stuhnutí dotihnuť na potrebnú mieru.V domácich podmienkách sa mi nepodarilo to vybrúsiť ideálne.Ak budete kupovať novú batériu,tak si dajte pozor,lacné čínské batérie sa balia do originálnych krabíc.Tak si mnohý mysleli,že majú Myjavu a po 3 rokoch sa prederavila trubka na nej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.