Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SDK - je hořlavý?

Od: flekl* odpovědí: 18 změna:

Mám tento dotaz, chtěl bych dát nějakou desku za kamna a připevnit na laťovku.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kibic*
hodnocení

0x

Pokuď to myslíte vážně, zamyslete se nad sebou! ;) Ale vy si jistě děláte jen prču, že jo!?

doplněno 11.10.09 20:53:

Problém je hlavně v tý laťovce!

jabraka*
hodnocení

0x

Sádrokarton za kamna,to není zrovna dobrý nápad.I když hořlavý není,tak ten povrchový karton v teplém místě určitě dojde k úhoně.

JABRAKA

flekl*
hodnocení

No já jsem si myslel, že to nebude asi dobrý nápad?

Nemáte někdo tedy nějaký nápad co tam dát?

galatea*
hodnocení

0x

Asbestocementovou desku.;)

doplněno 11.10.09 21:25:

...ale hlavně nepřidělávat na laťovku..:)

"Asbestocementovou desku" určitě ne

pane tazateli, použijte klidně sádroš, plech, cetris cokoliv ale azbest NE!

Mám SDK okolo kouřovodu, že se dotýká trubky, Je jen malinko černý, ale SDK nehoří.

kibic*

A ta tázaná laťovka pod SDK je tedy OK? *hej**zed*

Nevidím jediný důvod pro laťovku. Jaká bude vzdálenost od kamen k desce? Proč by tam nemohla být, ale proč by tam měla být?

technikjirik*
hodnocení

0x

SDK v červené barvě odolává ohni při teplotě 900°C 45min. Proto se dává do prostředí se zvýšeným nebezpečím požáru. Ale nedával bych jej za kamna. Jak říká pan Milan, dobrý je CETRIS. Ten odolává slušně dlouhodobě vysokým teplotám.

flekl*
hodnocení

Prosím pěkně a co to je ten Cetris, neznám to a jak se to přidělává?

To je také nějaká deska?

Cetris je cementotřísková deska. Nehořlavá, nenasákavá, s povrchovou úpravou, nebo i bez ní. Cena za metr viz základní ceny:

dolur.cz/...

doplněno 12.10.09 09:10:

cetris.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Ještě lepší by byl CEMBRIT.Neobsahuje organický materiál.Je náhradou za známý ETERNIT

JABRAKA

flekl*
hodnocení

CEMBRIT ne, to jsou malé čtverce.

flekl*
hodnocení

Proč to chci dát na laťovku? Potřebuji srovnat hrbolatou stěnu. Vzdálenost od kamen asi 40 cm a od kouřovodu tak 15 cm.

Potom bych to na stěnu musel jedině nalepit, ale když je hrbolatá, tak nevím, jestli by se to nějak vyrovnalo.

nějak se v tom neorientuji, laťovkou to srovnáte, a SDK nikoliv? Proč to tam vůbec instalujete?

Dodejte foto, to pomůže, ale pokud chcete.

flekl*
hodnocení

Foto právě ještě nemám, je to na baráku, kamenné zdi, hrbolá omítka, tak bych to chtěl nějak tím SDK srovnat. No a jedna půlka té zdi je za kamny.

doplněno 12.10.09 19:59:

No a že bych to SDK připevnil na tu laťovku, kterou bych různě vypodkládal, abych to nějak dal do roviny. Ono stejně nevím, jak se dá vrtat do kamene a jak tu laťovku tedy připevnit, to asi budu muset položit ještě další otázku, jak vrtat do kamene, vidiákem to asi nepůjde.

aha... pane flekle, tomu se říká předsazená stěna. Zkoušel jste vrtat do kamene?

ICQ 55180641

flekl*
hodnocení

To jsem ještě nezkoušel, nějak se toho bojím.

doplněno 12.10.09 20:05:

ICQ nemám, jedině skype.

doplněno 12.10.09 20:06:

nebojte se toho, je to jednoduché

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]