Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké palivové dřevo - kmeny nebo štípané?

Od: altair odpovědí: 6 změna:

Co výjde výhodněji. Koupě už přímo štípaného palivového dřívi nebo surovových kmenech.
JDe mě o to že čas na pořezání a naštípani se najde. ale ted otázka jestli se to vyplatí a nebo to vycházi cenově na stejno.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kolik si berete na hodinu za svou práci? Vyjde vás levněji být doma a řezat dřevo nebo jít do práce a mít o den více na platu? Pokud budete řezat 10 metrů, pak štípat, může vás to stád dva dny práce. U někoho je to zábava nebo čas, který by proležel u TV, u někoho to může znamenat tisíce korun prodělku, protože nevydělával v zaměstnání x živnosti ...

Vypočítat můžete jen vy sám.

rqwops

Přesně tak, říka se tomu náklady obětované příležitosti.

paw*
hodnocení

0x
Levnensi jsou kmemy. Tu praci do toho vlozite vlastni.

hodnocení

0x

Kmeny jsou super. Na cca 10m3 jsem tušil potřeboval 3x nabrousit řetěz. *smich*

Je to opravdu práce na dva perné víkendy (vč štípání), ale rozhodně je to levnější. Protože cena až není zrovna nízká v porovnámí se sypaným metrem, ale když koupím 9m3 sypaného dřeva, vyrovnám to tak na 7m3. Zatím co z 10m3 kmenů to je tak 12m3 vyrovnaného.

Spočítej si to a hned máš jasno, kolik za kolik. :) Je to otázka, jestli ti za to ta fyzická práce stojí. Každý podle své peněženky a hlavně spotřeby dřeva za sezónu.

kepler*
hodnocení

0x

Pro toho, kdo není líný a má tu možnost, vychází cenově samozřejmě větší kusy. V podstatě je přímá úměra mezi mírou zpracování a cenou - je vloženo více práce. Např.:

medl.cz/...

hodnocení

0x

Letos v dubnu jsem absolvoval zpracování celé Tatry buku.

Cena byla skvělá a čekal jsem na tuto příležitost 4 měsíce.

Kmeny byly některé v průměru 100 až 110 cm což nikdo nechce.

Cana byla 20 000,-

Vytěžil jsem z toho 35 m3 najemno naštípaných metrovek...

Vedlejší naklady cca 2000,- benzín (pila) nafta (štípačka)a opotřebení řetězu na pile...

14 dní práce...

Každý mi říkal, že za takovou cenu by si ty tatry objednal 3...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]