Nejste přihlášen/a.
Co výjde výhodněji. Koupě už přímo štípaného palivového dřívi nebo surovových kmenech.
JDe mě o to že čas na pořezání a naštípani se najde. ale ted otázka jestli se to vyplatí a nebo to vycházi cenově na stejno.
Kolik si berete na hodinu za svou práci? Vyjde vás levněji být doma a řezat dřevo nebo jít do práce a mít o den více na platu? Pokud budete řezat 10 metrů, pak štípat, může vás to stád dva dny práce. U někoho je to zábava nebo čas, který by proležel u TV, u někoho to může znamenat tisíce korun prodělku, protože nevydělával v zaměstnání x živnosti ...
Vypočítat můžete jen vy sám.
Kmeny jsou super. Na cca 10m3 jsem tušil potřeboval 3x nabrousit řetěz.
Je to opravdu práce na dva perné víkendy (vč štípání), ale rozhodně je to levnější. Protože cena až není zrovna nízká v porovnámí se sypaným metrem, ale když koupím 9m3 sypaného dřeva, vyrovnám to tak na 7m3. Zatím co z 10m3 kmenů to je tak 12m3 vyrovnaného.
Spočítej si to a hned máš jasno, kolik za kolik. Je to otázka, jestli ti za to ta fyzická práce stojí. Každý podle své peněženky a hlavně spotřeby dřeva za sezónu.
Letos v dubnu jsem absolvoval zpracování celé Tatry buku.
Cena byla skvělá a čekal jsem na tuto příležitost 4 měsíce.
Kmeny byly některé v průměru 100 až 110 cm což nikdo nechce.
Cana byla 20 000,-
Vytěžil jsem z toho 35 m3 najemno naštípaných metrovek...
Vedlejší naklady cca 2000,- benzín (pila) nafta (štípačka)a opotřebení řetězu na pile...
14 dní práce...
Každý mi říkal, že za takovou cenu by si ty tatry objednal 3...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.