Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anhydrit jakou sílu? podlahové topení

Od: tanner* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Mám zaizolovaný podkladový beton a chystám se skládat polystyren.
Nevím jakou výšku. Mám to nachystáno na 19cm.
Takže můžu:?
6cm + 6cm EPS 100Z
na něj odrazová folie
podlahové topení
anhydrit. Zbývá vlastně 7cm ale jsou v tom i trubky, takže nad trubkou je 5,4cm,
Nebo skládat víc EPS a lít méně?
Prosím o radu.
Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

1x

Zdravím , jenom pár postřehú z praxe. Podkladový betom bych si prvně proměřil . Nemůsí mít všude stejnou výšku. U nás to funguje tak , že se pozve firma, která to bude vylívat , ta přesně proměří podlahu a doporučí přesnou výšku polystyrenu. Někdy to bývají rozdíly 2-3 cm. Dnes je také zvykem dělat vše bezprahově v jedné rovině. V tom případě musíš počítat s tím , že např. v chodbě budeš mít vynil např. 3mm a v koupelně dlažbu i s lepidlem např. 12 mm. V tom případě musíš upravit i výšku anhydritu. ( I když do koupelny se anhydrit moc nehodí ) Pod krb nemůžeš dát polystyren a pod ledničku zase podlahové topení. :) S pokládkou polystyrénu si opravdu vyhrát a nepodcenit to. Na některých stavbách si můžeš všimnout , že se dlažba ,nebo plovoučka propadá - vznikají nesouměrné spáry mezi podlahou a soklem. Přeji hodně zdaru.

Musel jsem se prihlasit, aby jsem dal bod. Pod toto se mohu podepsat :)

tanner*

Dobrý den,děkuji za odpověď.
Podkladový beton jsme udělali do laseru a srovnali tím místnosti na stejnou výšku. Jestli mi to někde letí tak řádově do 1cm na těch 80 m2. Tak nějak řekněme lajkovým okem.
Vylívat jsem chtěl všude stejnou výšku to bude problém?

instalater*

Problém to nebude , ale pak budeš mít schodky - samozřejmně za předpokladu , že budeš mít v sousedních místnostech jiný typ podlahové krytiny. Nemluvě o tom , že potom budeš muset i upravovat obložky dveří. Znám jednoho vola co to podcenil chtěl to mít všechno rychle a pak byl z toho dost nešťastný - sebe. Naštěstí to mám jenom v jednom místě baráku.

tanner*
hodnocení

Aha, děkuji.
V tom případě to nachystám na těch 12cm jak jsem psal, a upravím velikosti, tím, že si nachystám výšky jak budu lít, v každé mistnosti podle podkladu . To by šlo ne?
Někde vyliju 5 a někde 5,5 cm. V tom by snad problém být nemusel.

instalater*

Já osobně na tvém místě bych to řešil s firmou, která to bude vylívat a bude za svou práci ručit. U nás to chodí tak, že přijde borec s firmy přeměří podlahu a doporučí výšku polystyrénu. Zároveň si spočítá množství anhydritu které bude potřebovat a dá ti předběžnou cenu a sepíše smlouvu. Také si skontroluje jestli máš odpovídající připojení na vodu na kterou se musí napojit. ..Oni za svoji práci musí ručit což znamená, že oni si budou určovat kolik tam toho přijde popřípadě kde bude dilatační spára atd. Toto tady na netu nevyřešíme. Přeji hodně zdaru.

krtek66
hodnocení

0x

tloušťka annhydritu by neměla být menší jak 5cm...to je základ

tanner*
hodnocení

V tom případě, to mám v plánu dobře :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]