Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předstěna, kamenný sklep

Od: tanner* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám kamenný sklep. Oklepal jsem omítky, a teď nevím čím to vyspravit. Přemýšlel jsem o vyspárování a přiznání kamene. V některých místech, jako je schodiště, bych i tak rád měl bílou omítku. Chtěl bych udělat předsasezenou stěnu, je možno z profilů na sádrokarton, a čím to zaklopit?
OSB desky? Fermacell H2O, Cetris? Rekonstuuji celý dům a chci to mít hezké, ale v rámci možností..
Sklep je nově oklepán, vypadá lépe než na fotce, kámen je nepravidelný.
Hledám variantu jak to udělat hezké a hlavně stabilní...
Přikládám fotku. Můžu přidat i více.
Zkuste prosím poradit.

Předstěna, kamenný sklep

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je mnoho možností, spáry kamene vyplnit sanační maltou. Předstěnu, musíte mím odvětrání na stěnou, pak stačí zelený sádroš a natřít fasádní barvou.

doplněno 20.09.17 07:25:

Jak velké je vlhko v koupelně a ve sklepě?

doplněno 20.09.17 17:55:

Pokud nechcete sádroš, dejte Cetris.

tanner*

Opravdu, myslíte, že i zelený SDK? ve sklepě je docela vlhko. Tu sanační maltu a vyspárovaní jsme také řešili.
Zkusím kámen očistit a uvidím, jak bude vypadat. Zatím zvažuji, a hledám alternativy co udělat.
Děkuji za odpověď.

tanner*

No to máte pravdu, ale tak v koupelně se i topí, ve sklepě nikoli.. Mám trochu strach tu sádru tam...

miso*
hodnocení

0x

Pokial chcete predstenu len z estetickych dovodov, tak ja by som do nej nesiel. Kamen na fotke vyzera velmi pekne, nie je to ziadny mix kamena, tehal a plynosilikatovych tvaroviek ako sa to obcas vidi. Za mna vycistit, pekne vysparovat, dobre vetrat. A mate pokoj a lepsiu kontrolu nad pripadnymi problemami. Ak Vam to neda, tak predstenu mozte dorobit kedykolvek potom.

doplněno 20.09.17 09:17:

PS: Pozor na predsteny na schodoch, aby ste si ich prilis nezuzili.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]