Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žárovka opět nefunkční

Od: jirinaaa® odpovědí: 4 změna:

V koupelně, při výměně spálené klasické 60w žárovky ta nová se rozsvítila , 2x blikla a už nesvítí. Čím to může být?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pokud se opět nespálila, tak bude špatný kontakt mezi "pupíkem" žárovky a tím plíškem v objímce. Při vypnuté elektřině ten plíšek opatrně přihněte šroubovákem směrem k sobě. Zdravím!

doplněno 19.09.17 11:30:

Tak potřebujete další žárovku - tato byla nekvalitní.

hodnocení

spálila se, nesvítí teď ani v druhé objímce - v lampičce.

hodnocení

2x

To dělají ty dnešní žárovky kdoví odkud. Jednu dobu už jsem z toho fakt byla na nervy, nakonec jsem zjistila, že ty žárovky prodávají i v nedaleké prodejně svítidel a od té doby to jde, asi mají dobré dodavatele. Takže kupovat to v dobrém obchodě a domluvit se na případné reklamaci dopředu. Já jsme třeba jednou koupila v akci několik žárovek v Penny, lístek blbec vyhodila a pak zjistila, že ani jedna nesvítila. Podobně měli žárovky v COOPu, ty svítily každá tak pár hodin.

hodnocení

2x

Životnost nových žárovek je opravdu někde jinde. Ještě si překontrolujte napájecí napětí a kupujte s údajem 240V. Prodávají se i na 230V a při přepětí v síti vám rychleji prasknou. Dobrý elektrikář vám v současnosti sežene kvalitní LED žárovky za 70,- a máte pokoj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]