Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chladno v koupelne

Od: kezbyteplo odpovědí: 11 změna:
Zdravím prosím o rady jak aspon trochu ohrat koupelnu je velka a podlaha a zdi jsou kachle které jsou studene.kdyz zatopil tak topim zbytecne ve všech místnostech a jakmile vypnu topeni tak do hodinky mam v kpupelne opět zimu.můze někdo poradit nějaký přímotop nebo jak by jste to resily byt neni můj.dekuji vám

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kromě topného žebříku mám teplovzdušný ventilátor, který si zapínáme podle potřeby (manželka skoro vždy, já skoro nikdy :)

instalater*
hodnocení

1x

Podíval bych se na to z jiné strany. Z jakého důvodu se tak rychle ochlazuje? Píšete , že se jedná o byt. Můžeto být starý byt s oknem do světlíku a tam unikat teplo- polystyren do okna. Může tam být ventilátor bez žaluzie a tím unikat teplo - zapálit si a sledovat kouř a nebo pomocí svíčky jak jde plamen - ventilátor zaslepit . Může to být krajová místnost - počkat na léto. Pod bytem ochlazené sklepy - dát lino s filcem. Nad koupelnou půda - dát na podlahu půdy nad koupelnou izolaci. Jste zimomřivý - tak panáka před koupáním. :) .. o infrazářiči už je tu psáno. Nic jiného mne nenapadá za předpokladu jak píšete , že byt není váš a tudiž budete pochopitelně minimum investovat.

hodnocení

0x

Mám v koupelně otopný elektrický žebřík, dají se na něm super sušit ručníky a teplo od toho stačí. Zapíná se termostatem, pokud ještě není moc zima, zapnu jen večer před sprchováním.

Pokud ho nemáte jak umístit, řešila bych malým přímotopem.

kepler*
hodnocení

0x

Vytápět koupelnu kvůli půlhodině koupání nemá smysl. Doporučuji koupelnové infrazářiče, které se upevňuji na zeď a generují směrované sálavé teplo, které pocítíme přímo na kůži. Působí okamžitě. Něco jako:

kempergroup.cz/...

hodnocení

0x

Z podobného důvodu já jsem se ve své koupelně nikdy nekoupala. Jen sprchovala. Sprchový závěs k vaně, teplomet s foukáním teplého vzduchu a tak to řeším já. :-D Kdyby nás bylo více, řešila bych to jinak. Ale takto mi to úplně stačí.

doplněno 19.09.17 16:20:

Ty infrazářiče mají tu nevýhodu, že jsou umístěné nahoře a nahoře je teplo. U země a kachlíky jsou ledové a hlava je v teple. V koupelně ho mám a vůbec ho nepoužívám. Mám jeden z těchto, už asi třetí za dobu 22 let. teplovzdusne-ventilatory./... Ten první neznám, ale nebudí ve mě důvěru.

hahanaj*
hodnocení

0x

pořídila bych toto, na to vykoupání vám koupelnu ohřeje a nestojí tolik

4home.cz/...

dane
hodnocení

0x

Okoupat se v době kdy topíte a ne až vypnete topení. To by nešlo?

hodnocení

0x

Už od roku 2003 máme v koupelně (2x3 m, studená, kachlíková ve starém domě) 2000W konvektor (Concept) s ventilátorem. Ve druhé koupelně, méně používané, máme infrazářič, který doporučuje hananaj. Ten ale podle mého potřebuje delší dobu na vyhřátí prostoru, kdežto u konvektoru je citelné teplo hned po zapnutí. V koupelnách používáme i malý, otočný elektrický žebřík na sušení ručníků, který ale rozhodně nic nevytopí. Taky máme doma i otočný, stojanový keramický ventilátor (2200W), který lze používat jako teplovzdušný, i jako normální ventilátor na "ochlazení". Mám tedy možnost srovnání. Rozhodně jako nejlepší (i ve smyslu odpovědi na váš dotaz) se mi jeví ten první konvektor a pokud by (nedej bože) některý u uvedených zdrojů přestal fungovat, určitě zase zvolím toto.

enias*
hodnocení

0x

Máme v koupelně zířič a spokojenost, zapnu to než se jdou děti koupat a je tam za chvíli jako v sauně, pak je ale stejně dobré vyhřát trochu i další místnosti, ať ten přechod není takový velký skok. My třeba než se začalo topit jsme doma měli zimu.

Uvědomila jsem si, že v paneláku, v maličké koupelně, která byla jakž takž prohřátá otevřenými dveřmi z teplého bytu, jsem infrazářič, při koupání dětí, také hodně používala. Ale ve větší, hodně prochladlé koupelně to je jiné.

hodnocení

0x
Nevím, jaký máte systém vytápění, ale měl jsem stejný problém a vyřešil ho termostatem právě v koupelně. Pokud topite manuálně, zavřete všechny ostatní radiátory a nechte topit jen do koupelny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]