Nejste přihlášen/a.
Podíval bych se na to z jiné strany. Z jakého důvodu se tak rychle ochlazuje? Píšete , že se jedná o byt. Můžeto být starý byt s oknem do světlíku a tam unikat teplo- polystyren do okna. Může tam být ventilátor bez žaluzie a tím unikat teplo - zapálit si a sledovat kouř a nebo pomocí svíčky jak jde plamen - ventilátor zaslepit . Může to být krajová místnost - počkat na léto. Pod bytem ochlazené sklepy - dát lino s filcem. Nad koupelnou půda - dát na podlahu půdy nad koupelnou izolaci. Jste zimomřivý - tak panáka před koupáním. .. o infrazářiči už je tu psáno. Nic jiného mne nenapadá za předpokladu jak píšete , že byt není váš a tudiž budete pochopitelně minimum investovat.
Z podobného důvodu já jsem se ve své koupelně nikdy nekoupala. Jen sprchovala. Sprchový závěs k vaně, teplomet s foukáním teplého vzduchu a tak to řeším já. Kdyby nás bylo více, řešila bych to jinak. Ale takto mi to úplně stačí.
Ty infrazářiče mají tu nevýhodu, že jsou umístěné nahoře a nahoře je teplo. U země a kachlíky jsou ledové a hlava je v teple. V koupelně ho mám a vůbec ho nepoužívám. Mám jeden z těchto, už asi třetí za dobu 22 let. teplovzdusne-ventilatory./... Ten první neznám, ale nebudí ve mě důvěru.
Už od roku 2003 máme v koupelně (2x3 m, studená, kachlíková ve starém domě) 2000W konvektor (Concept) s ventilátorem. Ve druhé koupelně, méně používané, máme infrazářič, který doporučuje hananaj. Ten ale podle mého potřebuje delší dobu na vyhřátí prostoru, kdežto u konvektoru je citelné teplo hned po zapnutí. V koupelnách používáme i malý, otočný elektrický žebřík na sušení ručníků, který ale rozhodně nic nevytopí. Taky máme doma i otočný, stojanový keramický ventilátor (2200W), který lze používat jako teplovzdušný, i jako normální ventilátor na "ochlazení". Mám tedy možnost srovnání. Rozhodně jako nejlepší (i ve smyslu odpovědi na váš dotaz) se mi jeví ten první konvektor a pokud by (nedej bože) některý u uvedených zdrojů přestal fungovat, určitě zase zvolím toto.
Máme v koupelně zířič a spokojenost, zapnu to než se jdou děti koupat a je tam za chvíli jako v sauně, pak je ale stejně dobré vyhřát trochu i další místnosti, ať ten přechod není takový velký skok. My třeba než se začalo topit jsme doma měli zimu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.