Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpad a kanalizace

Od: marier odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, potřebovala bych radu ohledně odpadu, koupili jsme stary dům... Totálně se ucpal odpad a nehnem s tím. Skoušeli jsme chemii i ruční krtek/spirálu/ ale bohužel se nedostaneme daleko. Zřejmě někde minulý majitel udělala chybu v napojování trubek. Existuje pomoc, nebo opravdu musím rozkopat celý barák? Podotýkám, je to odpad jen s vany, pračky a umyvadla, splachovací toaletu nemáme. Děkuji za všechny rady Marie R.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Mě taky už chemie ani ruční péro nepomohly, tak jsem zavolal instalatéra z vedlejší vesnice a ten přijel s elektrickým. Postupně tam napojoval asi metrové kusy až to asi po pěti metrech prorazil. Ale odpad z umyvadla vany a pračky se mi neucpal zatím nikdy. Měl jsem to u kuchyňského dřezu. Myslím,že to elektrické péro by pomohlo.

athenaise*
hodnocení

2x

Marie, zeptejte se a nebo přes internet a hledejte člověka, který má kameru do odpadů. ten vám s určitostí řekne, kde je chyba a nejspíš navrhne nějaké řešení. A.

kepler*
hodnocení

0x

Ten odpad předtím fungoval, nebo jste to tak už koupili? Jakou chemii jste použili?

hodnocení

0x

Hledali jste na odpadovém potrubí čistící otvor? Třeba někde ve sklepě?

kanalizace

čistící otvor nebo tlakové čistění kanalizace, nám 2x pomohlo a od té doby je klid

mopet*
hodnocení

0x
Zkuste sehnat někoho kdo má krtka s vapkou. Pokud není potrubí zborcene nebo poškozené tak by to měl prorazit. Hadice má na špici po obvodu malé trysky které ji táhnou do potrubí a zároveň vymyvaji bordel.

rv*
hodnocení

0x

Zvažte koupi ručního pera. Dělají se až do délky 15m. A zvolte vhodnou délku. Jestli stačí 10m, je zbytečné bojovat s 15m.

fik
hodnocení

0x

Moje rada je zkusit pozvat instalatéra,nějakého dobrého. Mají speciální pomůcky a vysokotlakou čistící wapku. Pokud není trubka rozsypaná,prorazit to jít musí. I když mu budeš muset zaplatit,pořád tě to vyjde na méně než kopat v baráku. Poněvadž jak do nějakých prehistorických trubek zasáhneš,zjistíš že nakonec budeš měnit vše-protože se ti to bude rozpadat pod rukama

hodnocení

0x

Musíte pozvat instalaterá, který na to má nářadí a vědomosti.

Rozkopávat až nakonec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]