Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení termostatu Flame Wifi 2

Od: vandenberg* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den chtěl bych poprosit jak zapojit termostat Flame Wifi 2, nikde na internetu jsem žádné schéma nenalezl. Vyměňuji starý termostat Auraton 2005 za nový Flame Wifi 2 . Mám elektorkotel Protherm Rejnok 15 k ( r.v. 2010). Tento mám připojený na PR1 a na PR2 a 2 dráty vedou do zdířek NO a COM. Děkuji za jakou koliv odpověď.

Zapojení termostatu Flame Wifi 2
Zapojení termostatu Flame Wifi 2 #2
Zapojení termostatu Flame Wifi 2 #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud se jedná o Flame Wifi FT-2, pak dokumenty ke stažení zde ; svorky nového termostatu č.1 a 2 propojíte s PR1 a PR2 kotle; nový termostat má napájení 230V, svorka 3 - fáze L (černý příp. hnědý), svorka 4 - N (modrý), svorka 5 - PE (žlutozelený); pak tam máte sv. 6 a 7 - senzor teploty - byl přiložen? Wi-fi využíváte ke komunikaci s termostatem, propoj termostat - kotel je drátový...Pokud máte výše uvedený typ (a i kdyby to byl jiný) můžeme pokračovat...

doplněno 17.09.17 15:28:

Prostě ty dva dráty z kotle (svorky PR1 a PR2) zapojit na nový termostat na svorky 1 a 2; a na další svorky je třeba připojit napájení, viz výše...a je to Flame Wifi FT-2?

vandenberg*
hodnocení

Moc děkui za rychlou odpověď, ještě jsem nekouklal do elektrokotle,ale uvnitř kotle by hnědý kabel měl být na PR1 ( na původním termostatu na COM) a ten bych měl napojit na Flame Wifi na pozici 1 (označenou N).

vandenberg*
Ano jedná se o Flame wifi-2, já jen abych to zapojení z kotle neotočil a nezničil něco. Ještě jednou děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]