Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skvrna na podlaze na linu

Od: danuska* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
umývala jsem papuče od ťamana jelením mýdlem s vodou. Nechala jsem je uschnout na podlaze na lině. Druhy den tam zůstaly fleky, které nejdou umýt ani vodou s jarem ani pastou na špinavé ruce.
Půjde to něčím umýt?
Děkuji vám
doplněno 17.09.17 11:13: Zde je fotografie.

Skvrna na podlaze na linu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Máte asi smůlu. Guma a některé nekvalitní umělé hmoty rády předávají své molekuly hmotám jiným (difuze). Někdy to jde velmi rychle. Takže to, co považujete za nečistotu, je vlastně část hmoty z podrážek, nevratně "zažraná"do lina. Bez poškození lina nelze odstranit žádným způsobem. Časem (za dlouho) skvrna částečně vybledne, ale nikdy zcela nezmizí.

72mona3*

Přesně tak. Také jsem si udělala modrý flek na novém hnědém linu. *zed* Voda tomu nejspíš napomohla. M.

kepler*
hodnocení

0x

Smůla je, že je to zrovna na linu, takže organická rozpouštědla se nedají použít. Zkuste technický líh, nebo něco co alkohol obsahuje ve vyšší koncentraci. Možná by zabral i fridex (což je vlastně taky alkohol).

hodnocení

0x

Dobrý den,já mám dobré zkušenosti se cistice-podlah.heureka.cz/... . ;)

Sidolux je skvělý! *palec* Já si myslím, že už tu skvrnu ničím nemyjte, nedrhněte. Stane se, že narušíte tu velmi tvrdou vrstvičku úplně nahoře a zůstane vám flek, který bude barevně jiný než okolí a už ho nikdy nezměníte. Teď, když už jste mnoho vyzkoušela, nic jiného dokonale nezafunguje. Možná benzin, ale vyzkoušejte jen uchošťourem na maličkém kousíčku, ať neuděláte větší škodu. Časem, běžným umýváním se skvrna ztratí.

pohanka*
hodnocení

0x

Nemusí to zafungovat, ale za zkoušku nic nedáte. Zkusila bych začít nejméně agresivním prostředkem a to sádle, máslem, olejem. Nebo kyselým zelím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]