Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spolubydlení s ženou

Od: milos45 odpovědí: 30 změna:

Dobrý den,mám byt 4+1, který ale celý nevyužívám,, jsem v něm sám,svou první ženu jsem pohřbil před lety, děti nemám. Rád bych poskytl ubytování-- spolubydlení, jedině ženě, protože spolubydlení s mužem mi připadá divné. Chtěl bych se zeptat, zda považujete za rozumné nabídnout zcela neznámé osobě spolubydlení.Na co bych si měl dát pozor. Je vůbec něco takového reálné, myslím, když muž nabídne ženě, kterou vůbec nezná, spolubydlení? Má s tím někdo zkušenosti? Je možné,aby dva lidé, kteří se moc neznají, spolu sdíleli společné prostory, intimitu např. společného wc,koupelny? vaše názory a zkušenosti?

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tiffany*
hodnocení

6x

V podmínkách Vašeho bytu považuji zcela vyloučené, resp.absurdní, spolubydlení s cizím člověkem, ať ženou, nebo mužem. Obojí je cesta do průšvihu, pokud nelze pronajímané prostory zcela bezpečně oddělit, s ohledem na nerušenost bydlení obou. Samozrejmě nemluvím o situaci, kdy jde o přátele, dobře známé.

milenkalenka

jeden z největších průšvihů je, když se do spolubydlící zamilujete*srdce*

hodnocení

3x

Kdysi moji, sezdaní mladí, čekali cca 2 měsíce v bytě 3+1 u mě. Vycházeli jsme spolu velmi dobře, naprosto bez problémů, ale musím vám říci, že jsem dělala všechno, abych nemusela domů. Byt, to nejsou jen místnosti, byt je domov. Vadilo mi, že otevřu dveře na wc a tam cizí chlap, cizí zvuky, cizí pachy, upackaná, věčně prázdná lednice a vlastně všecko takové prkotiny, ze kterých jsem byla nešťastná, ale pro toho druhého to bylo nutné. Brala jsem to tak a ve zdraví jsme to přežili. ;) Ale vůbec si nedovedu představit, že se v "mém prostoru" pohybuje někdo cizí. Asi to tak bude, jinak by se třeba rozvedení nemuseli od sebe stěhovat. Stačilo, aby dodržovali pravidla a děti by měli oba rodiče. Nedělejte to, zbavit se toho, koho si nastěhujete, není tak snadné. A žít s ním/s ní, není tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá. Raději velký byt a určitě i samotu, žešte jinak. Není to dobrý nápad.

doplněno 22.09.17 07:11:

Milenko, tahle věta, ta je obrovským nesmyslem. Fakt velkým! *sok*

milenkalenka

zeť by ale neměl být tak úplně cizí chlap, ale např. otec vašich vnoučat, ..

pohanka*

,,babkazov" Já se musím přiznat, že tohle mám nastavené úplně jinak. Dcera s manželem by mě vůbec nevadila. Vždyť to je jedna rodina, a manžel dcery by nebyl vůbec cizí chlap. Přistěhovali se ke mě, tak se s nimi o vše podělím. O pračku, ledničku, i to sociální zařízení.

Když si vzpomenu, že i do našeho domku, kde jsem měla jednu místnost se po svatbě přistěhoval můj manžel a všichni ho vzali za svého. Bydleli jsme tady 7 lidí /prarodiče, moji rodiče, bratr/. A porovnali jsme se, nepamatuji, že by byl problém. Na WC jsme zaťukali, nebo se zeptali, jestli tam někdo je, z koupelny byla slyšet sprcha a podobně. Kuchyňky byly tedy dvě, takže babis dědou si vařili spolu.

Já jsem obešla obě dvě a všude jsem dostala nějaké hamů. Také jsem proto tak pěkná. *smich*

A syn tu se mnou bydlel také se snachou. A když šli do svého snacha řekla, že jsme si tady žili obě dvě dobře, bez problémů, že jsme vycházely.

Pohanko, kdybyste se s námi tenkrát setkala, vůbec byste nepoznala, že celou situaci takhle vnímám. Byla jsem chápavá a vstřícná a všechno, co je potřeba, abychom z toho všichni vyšli v pohodě. Ani stín po podrážděnosti nebo nechápání. Já tady jen popsala svůj vnitřní život, své chápání. A když se ta doba překulila, nikdo jsme ani neslyšeli, ani neřekli "Pánbu zaplať že je to za námi". Vůbec! Vlastně dodnes mladí ani netuší, kolik sil mě to stálo. *alene* Mladí? Ti mladí jsou už padesátníci a jsou prarodiči a já jsem prabába. :-D Pohanko, tady se spolu setkáváme už kolik let? Přece z mých psaní a mých myšlelnek, si myslím, mě trošku znáte. Ne?

pohanka*

Ji,ji mě to právě k Vám moc nesedlo.

Měla jsem dobré zkušenosti, ale kdybych měla ty špatné, asi by ve mně ta hořkost stále zůstávala.

U nás to šlo nějak automaticky, přirozeně, asi jsme si všichni sedli, měli stejný styl života, chodili do práce, nikdo nepil, nehrál hazard, nedlužil, nebyly žádné tlaky.

hodnocení

3x

Zdravím,

rozhodně by bylo jednodušší a méně riskantní byt prodat a koupit si menší. Možná na určitou dobu víc starostí, ale pak klid. V dnešní době je docela těžké odhadnout, co se v člověku skrývá - dluhy, exekuce...chtěl by se Vám složitě prokazovat Váš majetek? Pokud by to nebyl někdo známy, nešla bych do toho.

Bydlet se studenty? Většina má své představy o životě, určitě jiné než Vy - předpokládám, že jste studentskému věku vzdálen.

doplněno 17.09.17 10:02:

miramira - vylučte pití? návštěvy? ... nevím, nevím

pohanka*
hodnocení

2x

Ano, můžete vybírat ženu, která bude blízkého věku, bude Vám sympatická, po poznání si s ní dokážete představit vztah.

Další varianta je, že pokoj pronajmete studentovi, studentce, či dvěma.

Prázdniny jsou potom většinou volnější, děti odjíždějí domů /pokud mají/.

To vše je na dohodě.

Jinak v Annonci se občas takové inzeráty vyskytnou,. pravidelně sledujte. Jak pronájem nabídka, tak poptávka. Jeden pokoj - muži i ženy. Též tam byl inzerát, že stavař hledá pokoj a udělá rekonstrukci /domu, bytu/, žena s pejskem a podobné.

Musím napsat, že já se tímto zaobírám již několik měsíců.

Mám domek, ale WC a koupelna je pouze jedna. Kdyby v patře bylo sociální zařízení, asi bych se nerozpakovala, ale narušení soukromí, kdy se vykoupu a chodím po bytě nahá /hlavně v horkých měsících/ bych vnímala velmi negativně.

I když bych pracovitou ruku přivítala, hlavně na zahradě, tak se potácím zrovna mezi takovými myšlenkami jako Vy.

Obavy z exekucí, častých návštěch, co když by to nevyšlo, tak jak vystěhovat, u mne problém, že celý dům je průchozí a žádné vnitřní dveře nejsou uzamykatelné. Tak si říkám, že za nastalé problémy to nestojí.

Možná příspěvek na bydlení by byl velmi dobrý, ale raději bych přivítala více než podnájemníka dobrého přítele.

Ale to již jiná záležitost a v jiných rubrikách. Jak to skloubíte Vy, záleží na Vás.

doplněno 16.09.17 22:04:

Pronájem nabídka jsem myslela, abyste se inspiroval, co asi v těch inzerátech je, co se nabízí, jaké mají požadavky, představy a podobně.

,,Jnže jak najít solidního přítele se kterým by se dalo komunikovat a vůbec na staré roky žít: U mne to nepřipadá v úvahu,,,můj dům --můj hrad .Na zahradu si vždy je možnost někoho najít nejsou to všechny prachy.

A abych byla věčně ve strachu co mi podnájemník provede tak se uskromním a mám klid.Můj názor..

Ono určitě víte co je to ponorka a ještě cizí chlap ,,když vadí i někdy vlastní a člověk chce mít i trochu soukromí pro sebe.

doplněno 19.09.17 22:52:

,,,Jak to řešit s kuchyní,On bude chtít si uvařit a vy také to je hrozné někomu ustuppvat,,jeden záchod,,,nemoct si lehnout kdy se mi zachce ,,třeba se baví a spát se nedá..ne to bych nikdy neudělala.

m123*
hodnocení

2x

V mým okolí takto žije spousta lidí.

Pamatuju si, že zhruba před 40 lety, takto pronajímala pokoj i moje babička. Jen nikdy nechtěla ženy, protože prý vycéprají moc vody :) .

Já sama bych do toho nešla. Jen pod podmínkou, že by měli vlastní wc a koupelnu. Nedokážu si představit toto sdílet s cizím člověkem.

sebod*

m123. Teď jsi mě připomněla moje dětství. Bydlele jsem v ulici s malými domky. V hodně v nich bydlely starší ženy (je zvláštní, že fakt jen ženský, ne chlapi). Mohlo jim být přes šedesát. A KAŽDÁ měla v domku nájemníky, většinou stedenty, nebo nějakýho chlapa (opravdu jen nájemníka ;)). Záchod i koupelna jedna jediná, topení v kamínkách na dřevo a na noc lopatka uhlí. A přesto to všem vyhovovalo a na záchodě i v koupelně se nepoprali. Dnes tam opět žije plno ženských samo, alo bez nájemníků. Stěžují si, že celý domek provozně neutáhnou, že nestačí na zahrádku, ale do nájmu nikoho nevezmou. Prý je s tím plno problémů. Nojo,no...Je jiná doba

pohanka*

To je pravda, však i ve starých, černobílých filmech je jedna obytná kuchyň a jeden pokoj se pronajímal a druhý měla rodina pro sebe.

Možná, že byly ještě pavlače a WC bylo venku pro několik partají, na koupel se chodilo do veřejných lázní.

hodnocení

2x

Kdybych byla sama a bezdětná, našla bych si menší = snadno zvladatelné bydlení, velký byt prodala a měla vystaráno. V klidu a bez starostí se spolubydlící/m.

janadana
hodnocení

2x

Co člověk, to jiný názor. Už na střední škole jsme 2 studentky bydlely u 1 staršího pána, rozvedeného, a vše bylo o.k. Dokonce nám denně nachystal kamna, jen jsme škrtly sirkou. Škola neměla internát s dostateč. kapacitou.

Taky bych klidně přistoupila na bydlení 2 muži, co je komu do toho. Ale asi fakt známý, co řeší dočasně situaci.

Když byt prodáte a koupíte menší, moc na tom asi neušetříte, dnes jsou malé byty nepoměrně drahé, něco dáte za rekonstrukci, stěhování...

Nebo, máte li chuť, zkusit se seznámit se ženami, klidně na inzerát, může se stát, že najdete tu pravou a před sebou můžete mít krásně prožitá léta. Čas běží!

A pokud nemáte chuť se již s nikým seznamovat, tak si prostě užijte ten luxus prostornějšího bytu, co by za to někteří dali... Prodat se to dá vždycky.

Ještě rada, u toho seznamování bych dlouho nechala na pozadí, že mám větší byt, aby to samotné nebylo od žen motivací...

Určitě si k sobě někoho najdete, nesmíte se bát! Kdo to nezkusí, neví, o co přichází. Já např. žiji v 2. manželství šťastně již 20 let a jak jsem se zdráhala, že již nikdy nikdy...

Přeji moc štěstí při hledání!

biskit
hodnocení

2x
A zkoušel jste pokoje poskytnout jako dočasné bydlení? Ať už přes AirBnB za peníze nebo možná ještě lépe na Couchsurfing.com . Je to jakési "komunitní" cestování. Lidé nabízí své přístřešky, pokoje, event.i gauč (podle toho ten název) zadarmo, pro turisty (kteří hledají v dané lokalitě ubytování, navíc si vybíráte, nemusíte přijmout každého, kdo Vás osloví). A jako člen komunity zase můžete cestovat kdekoliv po světě a ubytovat se zadarmo u jiných členů. Viděla jsem na vlastní oči, kamarádky rodina takto propůjčuje svou pracovnu, hostili už např.Asiaty, Kanaďany (počet hostů si také můžete vybrat), normálně tam s hosty byli, nenarušovali významně chod, naopak si popovídali, dozvěděli se něco zajímavého.., a sami byli ubytovaní u různých rodin ve Francii. Projezdili Francii a platili jen za letenky. Často mají členové reference, tak pokud byste se zprvu bál, můžete brát "prověřenější". Ale těch míst, kam byste se mohl pak vydat jsou miliony po celém světě, i v ČR najdete. :)

Tomuhle způsobu cestování a ubytování se nějak říká. Nevzpomenu si. Před několika lety jsem se tady na to ptala.

hodnocení

1x

A proč bys nabízel? Dej si třeba inzerát. Když bude mít nějaká žena zájem, nevidím v tom problém. Ale nastavil bych jasné mantinely, dal bych to i do smlouvy pod hrozbou okamžitého ukončení a mohlo by to v pohodě fungovat. Smluvně se dá ošetřit prakticky vše, i ty "intimní záležitosti" - koupelna, záchod apod.

doplněno 17.09.17 10:54:

@fbcx: Jaká omezení? O ničem takovém jsem nemluvil, je to jen vaše utkvělá představa*smich* A o tom, co "odporuje" zákonu jsem také nemluvil. Takže než budete nějakým blábolem reagovat, trochu přemýšlejte, ano?

fbcx
Tak to bych chtěla vidět, jak přesně byste chtěl smluvně ošetřit používání koupelny a záchodu. A hlavně kdo by vám taková omezení podepsal a platil za to nájem. Krom toho smluvně nemůžete stanovit nic, co odporuje zákonu.

Navíc, smlouvu mají a dlužníka nebo hříšníka stejně ven nedostanou!

kepler*
hodnocení

1x

Osobní zkušenost nemám, ale znám pár případů kdy byly pronajaty třeba dvě místnosti studentům. Ti dokonce tento způsob bydlení upředňostňují před kolejemi. To mi tak připadá jako nejméně problematické. Pokud jsi zrovna ve městě, kde studenti nejsou, pak bych byl při výběru podnájemnice obezřetný. V každém případě je nutné ve smlouvě jasně vymezit mantinely.

hodnocení

1x

Nedělejte to, spláčete nad výdělkem. Něco jiného by bylo, kdybyste se Vy mohl odstěhovat jinam a tento velký byt pronajímal celý třeba studentům. Ti by se mezi sebou museli dohodnout a dohodli by se určitě. Ale Vy, který tam budete doma a ta druhá osba ne, to bude dělat velké problémy. A když, tak to zkuste raději s chlapem než se ženou. Na tom nevidím vůbec nic divného. Ale se ženou může dojít k velmi nemilému nedorozumnění.

liska*

Já bych se po zkušenostech bála celý byt pronajmout studentům. To budete pořád něco opravovat. Okolí si bude stěžovat, na jejich chování. Já bych ten 4+1 vyměnila za menší v lepší lokalitě a za doplatek bych byt lépe vybavila. Event.koupila třeba garáž na pronajímání.

starsizena
hodnocení

1x
Stále věřím,že muž a žena si lépe rozumí. Může nastat velká tolerance, kamarádství. A to hledám celý život. Mám přátelé jen ze strany opačného pohlaví a jsem šťastná. A jestli by někdo nabídl spolužačkami, beru a lze mít ve mě hospodyni, kamarádku.
Dík za každé ráno, kdy potkám někoho kdo se usměje

lm®
hodnocení

1x

Pane Milosi,polozte si otázku? Proč?

Proč to chcete udělat respektive Proč o tom uvažujete?

Je to kvůli finanncím? Pak to nedělejte. S nájemníky jsou ve většině případů vždy nějaké trable.To raději vyměňte byt za menší a za penízky co zbydou si udělejte radost (auto, dovolenou,lepší vybavení atd..)

Pokud je Váš důvod samota a chcete partnerku,hledejte partnerku. Podaří-li se ,poznáte se více a možná se i nastěhuje.;)

Pokud je Váš důvod samota ale NEchcete partnerku,hledejte mezi dobrými známými. Cizí rozhodně NE. Podívejte co se jen děje,v nedávné době tři vícenásobné vraždy v domech... Byla bych velmi ,velmi opatrná ve Vašem uvažování .

Chápu Vás, že samota je zlá,ale buďte obezřetný.

hodnocení

0x
Hodně studentů hledá pokoj. Vylucte pití, návštěvy atp. mohlo by to jít.

hodnocení

0x

ZkušenostiBydlím sama v rodinném domě, také jsem uvažovala o nájemnících - tedy v době, kdy někdo známý hledal bydlení. Ale NE! Na rozdíl od tazatele mám ale potomky, kteří mě navštěvují.

Problémy, které mě u vás napadají:

- muži to mají v tomhle směru asi složitější - 2 ženy nepůsobí tak "divně" jako 2 muži. Když si žena vezme do podnájmu studenta, může to trochu imitovat "mateřský" vztah. V opačném případě - starší muž a mladá dívka tomu tak není *smich*.

- společné sociální vybavení také není ideální, naopak. A není to jen o tom, že máte zamknutý WC nebo cedulku "obsazeno" v koupelně, je to i o např. úklidu těchto prostor.

- mám zkušenost i s podnájmem (ne u mě doma, ale kdysi u maminky): jakmile odjeli na víkend studenti, okamžitě se objevil jeden z nich zpátky i s kamarádkou, celý víkend intenzivně využívali bydlení *smich* a mezi tím se intenzivně sprchovali...Voda i elektřina byla zvlášť, ale spolubydlící se fakt divili a nechtěli se na tom finančně podílet. Stejnou situaci řešil i můj kamarád a studenty nakonec vyhodil - neměl oddělené inkaso a vlastně na podnájemníky doplácel.

evisk
hodnocení

0x

Velmi bych v dnešní době váhala. Jak se říká můj dům, můj hrad. Lidé jsou zvláštní, pronájem může situaci velmi komplikovat a budete mít zbytečné problémy. Snad ještě u studentek 2 např., ale raději bych si tzv. utáhla opasek a žila sama. Nevíte, co Vám život může za náhodu vložit. Ještě tak třeba krátkodobý pronájem někomu dobrému známému.

Nač si přidělávat zbytečné starosti.

bambula*
hodnocení

0x

Záleží jakou dámu ubytujete, jsou ženy muženky, lehké divošenky, porcelánové panenky, nebo chytré dívenky a také malinko barevné, ale to nemohu komentovat

22.09.17 09:56
Spolubydlení s ženou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]