Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava Kuchyňský Dřez

Od: thegamesplayercz* odpovědí: 6 změna:

jak opravit Kuchyňský Dřez? nejlepe čím, ta hrana na fotce bohužel to takle vypadalo, z toho ta hmota při vlhkosti a vodě

děkuju za radu :)

Oprava Kuchyňský Dřez

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nejdříve bych koupil nové těsnění, třeba tady

kovaninabytkove.cz/...

Pak bych dřez odšrouboval, sundal a vše řádně očistil. Nalepil nové těsnění a vše sešrouboval zpátky.

Určitě také zkontrolovat, v jakém stavu je ta deska, co je v ní ten dřez. Na fotce to není vidět, ale nevyloučil bych, že tam zatekla voda a proto může být deska v rozích nabobtnalá.

Z té fotky je vidět, že tam silikon byl, ale utrhnul se - buď se dřez prohnul - ale je trochu divné, proč by se ohýval směrem nahoru, nebo je nějaký zásadní problém v té pracovní desce.

Já jsem těsnění nanalepovala, já jsem ho na hranu dřezu navlékla. Asi to bude typem těsnění na metry.

JJ, na některá druhy dřezů existují rovnou i "navlékací" těsnění..

instalater*
hodnocení

3x

Tady se řeší těsnění , ale problém je někde jinde. Jde o to , že dřez nedolíhá přesně po celé délce k pracovní desce což znamená vlést pod stůl a podívat se včem je problém. Je spoustu typů dřezů a tudiž spoustu možností jak je přitažen. Od starých dobrých klínků až po plastové křapky , které velice rády praskají. Také tam mohou být kovové pásky se ,,zobáčky" či jak to nazvat, které se mohou sesmeknout z desky.

Napřed zjistit závadu a pokud je příchytka poškozená tak prvně sehnat novou + nějakou náhradní navíc. Potom dřez vyjmout , očistit dát nové těsnění a dotáhnout. Vyplatí se přitom zrovna naimpregnovat hrany vyřízlé v desce a ochránit ji tak proti případné vlhkosti a nabobtnání. Hodně zdaru.

hodnocení

0x

Molitanová páska je na houby, nevím ani proč ji prodávají... Nedávno jsem řešil tento případ. Asi nejlepší (samozřejmě záleží na názoru) je tato plastické:

norma-frydlant.cz/...

Mně se osvědčilo a mrzí mě, že jsem si neobjednal dvě. Druhé co jsem si nechal poslat byla ta molitanová páska, ale ta je nasákavá a časem se úplně rozpadne. Toto je taková plastická plastelina...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]