Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze otevřít vrchní víko pračky

Od: krzdte® odpovědí: 5 změna:

Mám starší pračku vrchem plněnou AEG OKO-LAVAMAT 41000, po skončení pracího programu nejde otevřít víko.

Zkusila jsem znova vyprat kratším pracím programem, vypnout pračku od el.proudu, voda je vypuštěna, pobouchat v oblasti víka ,počkat 1 hodinu, ale nic nepomohlo. Prosím o další radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pračky vrchem plněné obvykle nemají pojistku proti otevření za chodu, ale naopak: Při otevření za chodu se pračka vypne. Takže bych zkusil "mírné násilí", měla by jít otevřít.

doplněno 16.09.17 12:43:

@jirka20: Vaši radu beru, hodnocení mé rady pro příště laskavě vynechte. Měl jsem 2 pračky shora plněné (Tatramat), ani jedna pojistku proti otevření neměla.

A když jsme u toho, vaše rada je taky špatná, já bych to nepáčil, ale rozebral ze strany (většinou to jde) a víko odblokoval ručně.

doplněno 16.09.17 23:35:

@jirka20: No a?

A toho pana vševědoucího si laskavě odpusťte, pane provokatére*bum**bum**bum*

jirka20
I vrchem plněná pračka má pojistku proti otevření...dovede te si to představit,že o otevřete v 1100-stech otáčkách za minutu?
Vaše rada je špatná...
Pračku lze otevřít jen vypáčením...asi porucha mechanismu zabezpečení(časový zámek,tlakový spínač)...
jirka20
Pane vševědoucí...Tatramat to bylo v minulém století...
peta1015.sweb.cz/...

hodnocení

0x

Zavolejte opraváře. Kdysi pradávno se mi to stalo také, pan opravář rozdělal pračku zezadu - víc si nepamatuju a cosi vyměnil.

hodnocení

0x

Zkus to uplne odpojit od elektriny a cca 1/2 hodky pockat.
Vzdy mi to u pracky plnene predem pomohlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]