Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce jádra poškozena plomba

Od: margotka odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,firma nám provádí rekonstrukci jádra, kvůli vyznění nám řemeslníci přesunuli vodoměr a porušili plombu. Když jsme volali na Čevak, tak tam nás pán seřval a že to máme řešit s bytovým družstvem. Myslíte, že s toho bude průser?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kvůli vyzdění jádra? A opravdu museli?trošku divné tyto jsou ve stoupačce a většinou se obezdívá okolo. nyní jsme dokonce dělali rekonstrukci v DPS kde se nebytových prostor budovali bytové a přesto jsme skrze vyzdění jader nemuseli do vodoměrů šahat .Rozvod se střihl za vodoměrem,tak aby se dalo napojit nové vedení a my jsme to v klidu obezdili a po vyzdění vodáci udělali nový rozvod!

doplněno 17.09.17 18:25:

Satame zato tvoje mudrování je přínos!

Je to o kvalitě některých řemeslníků. ne o tom že MUSELI.NESNAŽILI se!

A i kdyby nemuseli, už je to hotové a tvoje mudrování je teď k ničemu*smich*

margotka
hodnocení

Museli na vodoměr by neviděli při odpočtu vody.

hodnocení

0x

Nebude. Nahlašte na SBD , že při rekosnstrukci byla porušena plomba vodoměru bez dalších následků. Já jsem neměl několik let zaplombovaný vodoměr a nic se nedělo. Černý odběr vám totiž nejsou schopni dokázat.

doplněno 16.09.17 10:13:

@margotka: Pak je vodoměr vadný a dávno jste to měla nahlásit. Teď můžou vzniknout problémy.

margotka
hodnocení

Já v bytě nebydlela od jeho koupě,vodoměr byl měněný, už dva roky mám stav samá nula.
doplněno 16.09.17 13:14: Vodoměr vadný není, když tam nikdo nebydlí nemůže být žádná spotřeba.

gepat
hodnocení

0x

Majitel bytu a tedy i vodoměru je bytové družstvo.Ty jsi nájemník. Jako družstevník a nájemník a odpovídáš i za plombu. Za porušení plomby můžeš mít uzavřenou i nějakou smluvní pokutu, ale to je málo pravděpodobné.

Jedná se o poměrové měřidlo, dle kterého se rozpočítává spotřeba vody. Může nastat problém, pokud by družstvo přikročilo k rozpočítávání vody dle vyhlášky, protože poměrový měřič bez plomby nelze použít.

To by pro tebe moc výhodné nebylo, když tam nebydlíš.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud jste nahlásili přestavbu družstvu,což byla povinnost,protože zasahujete do majetku majitele bytu,Tak jste museli dodat projekt rekonstrukce.Tam by byly i zásahy do měřicích systémů.Pokud vám to družstvo neodsouhlasilo,pak mohou vzniknout značné problémy>Pokud ovšem družstvo funguje. jak má.Také jsem se setkal s případem,že podobný zásah byl vyhodnocen jako porušení stanov a nájemci byla zrušena nájemní smlouva.

JABRAKA

instalater*
hodnocení

0x

S tím se setkávám velice často. Buď se předělává vodoměr kvůli dvířkům , aby byl čitelný a dostupný a nebo nedrží ventil před vodoměrem a musí se vyměnit. Jelikož se jedná o podružné měřidlo , tak se to řeší v družstvu. Většinou tam každý vchod má svého zástupce. Pokud někdo mrchtal , tak jsem to nahlásil jako havárku - prasklá voda a netěsnící ventil před vodoměrem a byl klid. Žádný problém bych v tom neviděl. ...kdybych chtěl krást vodu , tak může být na vodoměru třeba 10 plomb a půjde to kór v bytovce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]