Nejste přihlášen/a.
Kvůli vyzdění jádra? A opravdu museli?trošku divné tyto jsou ve stoupačce a většinou se obezdívá okolo. nyní jsme dokonce dělali rekonstrukci v DPS kde se nebytových prostor budovali bytové a přesto jsme skrze vyzdění jader nemuseli do vodoměrů šahat .Rozvod se střihl za vodoměrem,tak aby se dalo napojit nové vedení a my jsme to v klidu obezdili a po vyzdění vodáci udělali nový rozvod!
Satame zato tvoje mudrování je přínos!
Je to o kvalitě některých řemeslníků. ne o tom že MUSELI.NESNAŽILI se!
Nebude. Nahlašte na SBD , že při rekosnstrukci byla porušena plomba vodoměru bez dalších následků. Já jsem neměl několik let zaplombovaný vodoměr a nic se nedělo. Černý odběr vám totiž nejsou schopni dokázat.
@margotka: Pak je vodoměr vadný a dávno jste to měla nahlásit. Teď můžou vzniknout problémy.
Majitel bytu a tedy i vodoměru je bytové družstvo.Ty jsi nájemník. Jako družstevník a nájemník a odpovídáš i za plombu. Za porušení plomby můžeš mít uzavřenou i nějakou smluvní pokutu, ale to je málo pravděpodobné.
Jedná se o poměrové měřidlo, dle kterého se rozpočítává spotřeba vody. Může nastat problém, pokud by družstvo přikročilo k rozpočítávání vody dle vyhlášky, protože poměrový měřič bez plomby nelze použít.
To by pro tebe moc výhodné nebylo, když tam nebydlíš.
Pokud jste nahlásili přestavbu družstvu,což byla povinnost,protože zasahujete do majetku majitele bytu,Tak jste museli dodat projekt rekonstrukce.Tam by byly i zásahy do měřicích systémů.Pokud vám to družstvo neodsouhlasilo,pak mohou vzniknout značné problémy>Pokud ovšem družstvo funguje. jak má.Také jsem se setkal s případem,že podobný zásah byl vyhodnocen jako porušení stanov a nájemci byla zrušena nájemní smlouva.
JABRAKA
S tím se setkávám velice často. Buď se předělává vodoměr kvůli dvířkům , aby byl čitelný a dostupný a nebo nedrží ventil před vodoměrem a musí se vyměnit. Jelikož se jedná o podružné měřidlo , tak se to řeší v družstvu. Většinou tam každý vchod má svého zástupce. Pokud někdo mrchtal , tak jsem to nahlásil jako havárku - prasklá voda a netěsnící ventil před vodoměrem a byl klid. Žádný problém bych v tom neviděl. ...kdybych chtěl krást vodu , tak může být na vodoměru třeba 10 plomb a půjde to kór v bytovce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.