Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, kde může být problém, když mi teče z kohotku strašně vřelá voda, kterou musím moc ředit studenou.
Kotel mám nastaven na 55C pro užitkovou vodu a když se dosprchuji, tak na displeji kotlu je okamžitá 91C. neměl by kotel udržovat nastvených 55C? Kotel je Immergas Mini Nike 24.
Nemůže to být tím, že mám tu teplou pákovku uškrcenou abych nespotřeboval moc vody, že je průtok pomalej a stíhá to moc ohřívat, nevim jak to má přesně fungovat.
Myslel jsem , že když nastavím dejme tomu 35C, tak i při malém průtoku pokud kotel zjistí, že je voda nahřátá na 35, tak plamen zhasne a prostě udržuje tu nastavenou teplotu pro užitkovou vodu aniž bych musel použít k ředění studenou...nebo to tak není?
Každopádně pokud bych si momentálně nechal zaplou jen teplou, tak se opařím...hmm?)
Nechce to poštelovat výhřevnosti? Nebo není třeba nějaké čidlo v háji co má dávat do desky informace o teplotě? Jen tak dumám no.
Je tu nějaký servisák?
Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.