Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepidlo na plexisklo (PMMA)

Od: wlezley® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, nemá některý kutil nebo modelář typ, čím slepit plexisklo? Potřebuji tupý spoj, 8mm síla materiálu a nevadí mi, když bude místo slepení matné. Aceton nevyhovuje, řez je dělaný laserem a i když je čistý, není úplně hladký. Možná proto mi nefungují ani sekundová lepidla. Jsou speciály, ale potřebuji 20cm a za 100g 327Kč + poštovné je docela dost.

multiplast.cz/...

Nezkoušel někdo Patex nebo Loctite určený na plasty? Ono to PMMA se chová jinak než klasický plast, tak budu rád za každou radu nebo zkušenost z praxe.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Polymetylmetakrylát lze rozpustit v chlorovaných uhlovodících,chloroform se asi volně nesežene.Druhá alternativa je perchloretylen.,nebo tetrachlor etylen,(hasicí technika).Nejdokonalejší lepení je použití monomeru s aktivátorem.Dříve DENTAKRYL.Slepení vyrobí spoj,totožný materiálově s původní hmotou.

JABRAKA

jabraka*

Takových nesmyslů je na Webu spousta,rozumný člověk nebude takové recepty akceptovat.

JABRAKA

albatros498022*
hodnocení

2x

Plexisklo jsem lepil chloroformem a výsledek perfektní, jem pozor na uzavřenou místnost. popřípadě rozpustit piliny z plexi v acetonu.

Chtěl jsem napsat přesně to co kolega předemnou...

Nevím jak dneska, ale dříve se dal chloroform koupit na občanku v lékárně.

Našel jsem toto, ale zkušenost nemám: plexisklo.eu/...

hodnocení

Já zkoušel i ty kousky plexi v acetonu, ale strašně rychle to mění hustotu-jak se vypařuje aceton, než jsem natřel hřbet, už byl začátek "suchý" a špatně naleptal protikus. Zítra se pokusím koupit ten chloroform, o tom jsem neslyšel a mohlo by to fungovat.

docela mě udivuje to, že se plexisklo rozpouští v acetonu, ono používáme výraz plexisklo, ale obchodní název byl tuším uniplex , možná že je i více druhů těchto materiálů...

kepler*

O obchodní název nejde, chemicky vždy šlo o polymethylmethakrylát..

cs.wikipedia.org/...

hodnocení

to Jabraka: Děkuji, ten Dentakryl mě vůbec nenapadl a už podle odéru to bude správná cesta. Mě se teda nikdy nepodařilo namíchat ho úplně transparentní ale v tomto použití vůbec nebude vadit, když bude spoj matný. Ještě jednou díky

jenda2*
hodnocení

0x

Lepení chloroformem je snadné, rychlé a pevné. Do injekční stříkačky se natáhne chloroform, nasune se jehla a jede se podél spoje za současného přidávání chloroformu. Ten sám zateče všude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]