Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký lak na lazuru?

Od: mnemonic odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, renovoval jsem vstupní, dřevěné dveře do baráku. Použil jsem Colorlak lazuru a na doporučení výrobce i 20% ředidla, aby se lazura do dřeva dobře dostala. Problém je, že i po dvou týdnech nám dveře v chodbě páchnou, jako po těžkém olejovém pachu. Napadlo mě, natřít je lakem z vnitřní strany - od chodby. Lak uschne, uzavře lazuru a dveře nebudou smrdět - doufám :D Jaký lak na tenhle úkol použít?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

0x

Osobně si myslím, že časem by to vysmrádlo, ale průhledný lak bych použil v každém případě, a to i na venkovní stranu. To kvůli odolnosti, skvělému vzhledu a omyvatelnosti. Použil bych dvousložkový epoxidový lak:

levnetmely.cz/...

Je vhodný i do interiérů. Samozřejmě, že to taky bude smrdět, pokud použiješ i ředidlo. Pak je ještě možnost použít vodou ředitelné laky, ale tvrdost a odolnost asi bude menší.

mnemonic
hodnocení

Mně bylo řečeno, že venkovní steana se nelakuje, páč lak v mrazu může popraskat a udělalo by to víc paseky než užitku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]