Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se vyměňuje pojistný ventil?

Od: myjava odpovědí: 2 změna:

dobrý den, jakým způsobem je možné vyměnit pojistný ventil u bojleru?

Jedná se zřejmě o Myjavu. Chci vyměnit typ za typ, nový mám už zakoupen.

Starý už nějakou dobu neodkapavá, ale nikdo to neřešil. Po pootočení s tím ventilem nahoře tou růžicí nejde moc hnout, zřejmě to zarostlo. Ohřev na bojleru nastaven na 60 stupňů. Nechci, aby to časem roztrhlo bojler, nebo těsnění a začal kapat, když ještě není prorezlý.

Jakým způsobem to můžu buď vyčistit, nebo dát nový? Musím vypouštět bojler? Zvládnu to sám, nebo na to mám radši někoho jednat?

Jak se vyměňuje pojistný ventil?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

athenaise*
hodnocení

0x

Teplou vodu z bojleru vypoužívat, studenou vypustit, vyměnit ventil. Jen bych to asi nechala na odborníkovi. Jednoho mám doma a často vypráví, jak si lidičky pro ušetření pár stovek udělají škodu za dvojnásobek :) a to nemluvím o tom, že se do toho pustí odpoledne po práci a pak večer volají SOS toho mého chlapa a on pak pomalu v noci zachraňuje ;).

hodnocení

0x

Ten pojišťovák by měl být namontován do potrubí pomocí šroubení. Může to být zarezlé nebo zatřené barvou a tak to chce velký hasák a dost síly. Pokud nemáte minimální zkušenosti, tak volejte instalatéra.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]