Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zadělat díru ve zdi?

Od: hokr0 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,
čím zadělat díru ve zdi po vytažení větších hmoždinek? Sádře bych se chtěl vyhnout, pokud to jde. Jaké jsou dnes další možnosti?

Děkuji za tipy.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nejlepší mi přijde šlehaný tmel. Super dobrá práce. Vydrží v uzavřeném kelímku měsíce, při práci se nemusí spěchat - schne rozumně. Malý kelímek za 100,- se zdá draho, ale spotřeba není velká, takže vydží.

S jedním kelímkem jsem doma opravil asi 4 místnosti před malováním. A nejlepší je, že je vždy připravený k práci. :)

Pro mě stokát lepší než sádra.

doplněno 13.09.17 10:41:

u nás ne, po malování není znát, kde je omítka a kde tmel. Malujeme akrylátovými barvami.

Největší výhoda je v tom, že prostě sáhnu po kelímku, zadělám díru a zase ho uklidím. Nemusím nic připravovat, rozmíchávat. Když mi kousek upadne, tak ho seberu, nikde žádný bordel. :)

Jak zadělat díru ve zdi?

Tyhle tlemy (tmely) na praci nejsou spatny, ale stejn e jsem skoncil u sadry.
Po vymalovani mela barva na tlemu (tmelu) jinej odstin.

infernet
hodnocení

0x

Zkuste STĚNUSPRAV. Dodávají ho i se stěrkou. Link: nejstavebniny.cz/...

Hezký den.

hodnocení

0x

Doma jsem zkoušel nějaké akrylátové tmely, je s nimi pohodlnější práce než se sádrou, ale ve výsledku je sádra lepší.

hodnocení

0x

Asi těch výrobků, které jsou vhodné na zalepení dírky po hmoždince, je hodně. Každý prodavač ve spec.obchodech umí poradit, ale myslím si, že sádře se nevyhnete. ;) Na dírku naprskat vodu, ucpat třeba toaletním papírem rozmočeným v sádře, okolí namočit a špachtlí, bez otálení nanést a bleskem zarovnat troškou sádry. Práce na 5 minut. Neštvát se s tím neprožívat, šmrc šmrc a hotovo. Se sádtrou,čím se človek déle morduje, tím hůře.

miso*
hodnocení

0x

Ak je tých dier viacej, môžte si spraviť trochu redšiu sadru, nabrať ju do pevnejšieho igelitového sáčku, odstrihnúť mu roh a do dier povytláčať.

jabraka*
hodnocení

0x

Tyto otvory zapravím tak,že dovnitř vtlačím něco akryltmelu a dovnitř nastrkám kousky špejle.kladívkem zatluču a zarovnám špachtlí.Po zaschnutí přetřu barvou.Pokud by na stěně přesto vznikla boule,přebrousím ji brusnou síťkou.

JABRAKA

doplněno 14.09.17 13:08:

Ještě bych dodal,že sádra má tu nevýhodu,že je příliš tvrdá.Pokud takové otvory uzavřu sádrou,později při malování dost stěžuje seškrabání nátěrů před malováním.

JB

hodnocení

0x

Osobně se držím klasiky-sádra nebo štuk,maximálně štukový tmel. Akrylovým tmelem zakryté díry mi po půl roce zežloutly, po dalším vymalování do půl roku opět !

Můžu potvrdit, že akryl mi do domu nesmí! Mě dokonce jakoby seschnul a vznikl po roce nebo dvou prostor mezi akrylem a zdí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]