Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Důlek ve dveřích lednice

Od: janap* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

prosím pomoc, jsem zoufalá :(. Neuhlídala jsem dvouletou dceru, a ta nám hračkou udělala 2 dolíčky v rok staré nerezové lednici Samsung. Potřebuji to nějak dobře opravit aby to manžel nepoznal - ne zaretušovat samolepkama nebo magnetama. Nemáte nědko nějakou zkušenost jak takový průser opravit? Děkuji za jakýkoliv nápad a za záchranu.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

8x

Nic neřešte, až přijde manžel domů, s nadšením mu ukažte jakou má silnou dceru, že chtěla urvat dveře od ledničky a skoro se jít to povedlo, jen se štěstím tam zůstaly jen takové malé ďolíčky
*bojovnik*

Je to přeci dítě proboha, to nejde na podobné věci uhlídat a rozumný člověk to ví.
.
A proč se manžela tak bojíte? Je to nějaký cholerik či co? Jestli argumentuje způsobem jako že za takové věci můžete vy, protože jste dceru neuhlídala, tak pozor na to, to je totiž typická rétorika psychopatických manipulátorů.

doplněno 13.09.17 10:24:

Nebo jestli víte jistě, že bude nějak nepříjemný, tak ho předběhněte. Hned mezi dveřma ho seřvěte co to koupil za šunt ledničku, že i malý dítě do toho udělá důlky hračkou, ať příště víc přemýšlí, když kupuje ledničku do domácnosti s malým dítětem.
.
Jestli je normální, tak tu ledničku buď nakopne a udělá tam ještě větší důlek, nebo se zasměje :D Já bych udělal asi obojí *smich*

hodnocení

7x

Evidentně máte problém s manželem. Jste zoufalá kvůli prkotině. Jestli tohle považujete vašimi slovy za průser, na který nesmí manžel přijít, tak je něco hodně špatně...

hodnocení

3x

Pozvěte tam šikovného autoklempíře...

Dnes existují neinvazivní technologie na opravy promáčklin, takže se to nechá celkem dobře opravit.

Případně to můžete zkusit svépomocí

Na druhou stranu v domácnosti kde jsou děti, je snad jasné že prostě dochází ke škodám.

"... takže se to nechá celkem dobře opravit"

Akorát že to vyjde pomalu tak draho, jajko nové dveře lednice.

instalater*

reguied- bez důkladné znalosti materiálu bych toto vůbec nezkoušel. On totiž není plech jako plech. :)

Paní bych doporučoval na to vůbec nešahat . Může udělat daleko větší škody. Manželat ožrat a ráno mu nadat co vyváděl , že zrušil dveře od lednice.

hodnocení

3x

Tohle řeci není žádný průser. Ty teprve přijdou, jak bude holka růst.

Jinak, opravit se dá hodně věcí, ale tohle sama bez nástrojů a zkušeností neuděláš.

hodnocení

2x

Toho manžela ti vůbec nezávidím. To tě zbije až to zjistí, nebo co?

Úplně normálně mu to řekni a ať se o opravu stará on, nééé?

doplněno 12.09.17 22:12:

@janap: "Závidím" ti takového manžela. Dvouleté dítě vyrobí více takových nesmyslů, tak ho z toho nevynechávej, ať se taky stará*smich*

janap*
hodnocení

No to ne, ale bude dost nepříjemný, proto kdyby bylo v mé moci to nějak rychle a dobře opravit, tak to radši udělám...

najděte doma gumovou přísavku a skuste to s její pomocí vytáhnout

janap*
hodnocení

Zkoušela jsem přísavku, ale ani se to nehnulo. Mám ten podklad nějak připravit? Nahřát...namrazit...čím?...nevím

S tou změnou teploty by to také šlo vyronat...

Nejpreve ohřát okolí a promáčklinu fénem a pak rychle schladit prohlubeň (třeba sněhovým hasičákem, větší kostkou ledu, suchým ledem...)

hodnocení

2x

Vy se manžela bojíte, že? To je horší než dvacet dolíčků ve dveřích lednice.

Každá máma (a jistě i vaše tchýně) potvrdí, že uhlídat dětskou vynalézavost a tvořivost je téměř nadlidský úkol. Pokud toto váš manžel neví, tak se do výchovy moc nezapojuje. Zeptejte se ho, jestli nikdy nic nepočmáral, nerozstříhal, nerozbil sousedovi okno atd. Můžete mu i s trochou ironie připomenout, že kdyby celé dětství seděl v koutě jako pecka, nemohl by z něj vyrůst tak šikovný (nápaditý, odvážný... vhodná slova doplňte sama) muž.

A možná trochu smutnější informace. Ta lednice vám nevydrží až do důchodu. Nedávno mi dával opravář těsnění do staré lednice Calex. Doporučil mi, a´t se jí za žádnou cenu nezbavuji. Že současné lednice jsou po několika málo letech na odpis. Podle této prognózy budete brzy řešit větší lednicový problém.

Ty máš ještě doma spotřebič v energetické třídě zet mínus? To se nahlásí. Ty jeden neekologický, environmentálně nesmýšlející jedinče. Beztak je tam ještě v té lednici freon, spotřebu má půl bloku temelína a chcípaj kytičky.

tiffany*
hodnocení

0x

Já bych to neopravovala, aby náhodou nešikovnou snahou nedošlo k opravdovému průšvihu. Dolíčky na funkčnosti nic nemění, zatím je to jen vada krásy, podle mně oprava může vše jen zhoršit. No a malé kázání dítěti taky nic nepokazí. Táta to bude muset přežít, horší věci teprve přijdou ;).

hodnocení

0x

Stejně to pozná. Nechť se s tím smíří. To k dětem prostě patří. Mám dvě děcka a po deseti letech domácnost plnou dolíčků apod. A to je nevychováváme tak, že mohou cokoliv. Když mám děti, tak prostě se škodama počítat musím.

A technicky - pokud bude oprava za rozumné peníze, tak to stejně poznat bude. A pozor, ať se při ní nenapáchají ještě větší škody - třeba výše popisované metody s teplotou apod. k tomu rozhodně nemají daleko. Budete pak vysvětlovat, že sice dítě žádné škody nepáchá, ale Vy že jste si hrála s fénem a způsobila barevné fleky na plechu? A to chlazení hasičákem, to je taky výbornej nápad na cestu do pekla. Ach jo.

antoninrimak

Vyrovnat jakoukoliv prohlubeň v nerezovém plechu není záležitost pro laika.AKV materiál určený pro lednice má pnutí při lisování,má tvarovou paměť a nelze jej libovolně "povytahovat"!Po takovém zásahu se promáčkne vedle.Pokud má poškozené místo vypadat jako původní,nezbývá než dveře demontovat a opravu svěřit špičkovému autokarosáři.Zvládnu 20 řemesel ale do tohoto bych se nepouštěl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]