Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Usazeni dveří

Od: sarah* odpovědí: 7 změna:

Koupila jsem si dveře, které by měly sedět do kovových zárubní. Dveře nesedí, dá se to nějak vyštelovat a kdo to dělá? Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Obrať se na toho, kdo montoval ty zárubně. Dveře jsou normalizované, tedy zárubně blbě osazené. Ať se ten "osazovatel" stará dál.

doplněno 12.09.17 13:21:

@sarah: Tak to mě mrzí. Pak sežeň šikovného truhláře, ten by si s tím měl poradit.

doplněno 12.09.17 13:23:

Měl jsem podobný problém, musel jsem dveře ve falcu nechat vyfrézovat, panty na zárubních vyhnout ven co to šlo, ale dveře teď sedí jak pr..lna hrnec*smich*

sarah*
hodnocení

jooo to kdybych věděla, koupila jsem barák se zárubněmi a starými dveřmi.

doplněno 12.09.17 13:20:

a urřčitě mi každý poradí, vybourat a nové zarubně co?

sarah*
hodnocení

a koho mám požádat o vyfrézování zárubní...to vís ženská sama doma a tak se raději ptám

Pozvi nějakého šikovného truhláře, měl by tobě i sobě poradit a ty dveře ti opravit.

doplněno 12.09.17 14:06:

@radajz: Hlavně jsou strašně tlusté*smich*

radajz*
hodnocení

2x

"Nesedí" je strašně širokej pojem. Co to znamená? Jsou krátké, široké, nesedí profil ...?

sarah*
hodnocení

Nevim jestli jsou krátké, široké, dlouhé, úzké. Prostě je nedovřu. myslela jsem, že to zkusím vyrovnat pantama, ale tím to není

hodnocení

0x
Seštelovat se dá ledasco.
Ovšem těžko radit, když se neví PROČ nejdou zavírat.
Můžou být špatně zazděný futra, pak většinou nestačí štelovat panty a musí nastoupit hoblování falce. Což může být problém u fóliovaných dveří. Ohobluje se falc i s fólií, vyleze tam nějaký klacek, z kterýho to je udělaný, většinou něco na způsob MDF. A co s tím potom. Většinou nezbývá, než si zvyknout. Tahle situace nastává, když dveře nejdou vůbec zavřít a u kliky naráží dveře přímo do futra.
Snadnější situace je, když jdou dveře zavřít, ale jen velkou silou. A při otevření mají snahu se samy otevřít. Pak v drtivý většině případů se musí polevit pant na futru. Jelikož na starých plechových futrech nebývají šroubovací panty, tak se musí hasákem pant jakoby kousek rozbalit. Stačí tři čtyři milimetry.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]