Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prosklené dveře - svítí mi do pokoje

Od: filadephia* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,

jak prosím docílit toho, aby přes tyto dveře do pokoje nepronikalo svetlo?Bydlím se spolubydlící, a když nezasíná v obýváku, dost mi to večer svítí do pokoje. Dají se sehnat nějaké roletky, nebo neco šikovného?Nechci do dveří narvat 2 hřebíky a napíchnout na to deku. Má někdo nějaký nápad?

Prosklené dveře - svítí mi do pokoje

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

2x

kup si samolepící tapetu a nalep ji na sklo-pak ji můžeš bez problémů kdykoliv sejmout- vyjde tě to na pár korun

hodnocení

2x

Vážení, ty dveře zřejmě nepatří tazatelce a jakékoliv jejich poškození by jí mohlo přijít docela draho. Všimněte si, že tazatelka nechce do dveří nic vrtat, ani zatloukat. Přesto velká část odpovídajících radí našroubování různých skobiček, konzolek a podobných nesmyslů. *zed*

doplněno 13.09.17 09:23:

2kedar - Řešení, které navrhuje "hrdaalena" dveře nenarušuje, držáky jsou za hranu dveří jen zaháknuté (je to i v popisu v odkazu), takže by se to použít dalo. Jen bych pochyboval o spolehlivosti a životnosti takového zařízení, ty závěsné háky by musely být velmi tenké, aby nebránily zavírání dveří.

repkin*
Izolepa a nastrihat starý kalendář

hodnocení

1x

Také jsme doma kdysi tento problém řešili. Bylo to složitější, protože do ložnic pronikalo svělo z lustru v obytné chodbě bez oken. Kdybychom prosklené dveře zatemnili trvale, nešlo by do chodby denní světlo, muselo by se tam neustále svítit.

Proto jsme v chodbě volili centrální světlo se slabší žárovkou a dobře stínícím stínidlem. Postele v dětském pokoji a ložnici jsme se snažili umísnit spíše do kouta. Nezatemnli jsme to dokonale, ale slabé světlo už nevadilo.

I kdyby ve vašem případě nebylo nutné, aby dveře propouštěly denní světlo na obě strany a vy se rozhodnete pro polep, tak pro první dny, než si vhodný polep obstaráte, radím přehodit přes dveře velký ubrus nebo jiný kus látky.

hodnocení

1x

A co využít toto : bonprix.cz/... A přehodit zatemňovací závěs.

2kedar*

Zdravím.! Tímto řešením, opět poškodí dveře, které ji nepatří.

Řešení musí být "nedestruktivní". To znamená, přilepit něco... (neprůhledného, neprůsvitného)

To znamená, přilepit "něco", co v nedaleké budoucnosti lze bez následků odstranit.

Osobně bych to řešil sololitem,(papindeklem) na který bych nalepil tapetu. Třeba toto... folie-tapety.cz/...

Výběr tapet je obrovský. S instalací si poradí i naprostý amatér, pokud má metr, nůžky a cit pro rozměr.

Nejdříve zastínit "okýnka"sololitem, či "papindeklem"a pak si přesně podle toho nařezat tapetu.

U dcery jsem to řešil touto tapetou.. e-color.cz/...

hodnocení

0x

A ty roletky pověsíš do vzduchu?*smich*

Není vůbec problém vzít deku, přehodit ji přes horní okraj otevřených dveří a pak je zavřít. Hotové bez vrtání, hned, elegantně a s dokonalým výsledkem;)

No pochopitelně nesmí ta deka být 2cm tlustá. Ale s běžnou dekou to jde. Takže napřed vyzkoušej a pak oponuj s argumentem.

doplněno 11.09.17 23:33:

@ladinpraha: Plakát je bohužel průsvitný. Sice jas ztlumí, ale efekt minimální. Jo takhle karton a oboustranná lepicí páska, tomu už bych rozuměl.

filadephia*
hodnocení

Ale t ty dveře težko dovřu.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Plakát a oboustranná lepicí páska.

doplněno 12.09.17 09:46:

Není plakát jako plakát. Dá se použít i tapeta nebo čtverce tapety. Lze shora do dveří uchytit i závěs či lištu na závěs. Prodává se i věšák na dveře. Možností je moc.

hodnocení

0x
Dobrý večer, já dřív měla plakát Conana nalepeny na silnější desce a zaháklý na čtyřech místech v takových háčcích ( myslím že jsou na vitrážky).bracha měl ve dveřích privrene odbarvene prosteradlo. No a jinak před nějakým časem jsem holce na dveře dětského pokoje nalepila samolepicí papírovou roletu. Vyrobila jsem si ji tedy sama, protože to byla akce A,ale účel to splnilo a náklady minimální. No a pak mě ještě napadlo polepit tabulky tonovanou tmavou fólií.

hodnocení

0x

Asi plácnu blbost, ale v akci se dají koupit plné dveře za cca 700 kč. Když sečtete náklady na roletky, lepidla, plakáty, tapety, nebude to jen o trošičku levnější?

doplněno 12.09.17 10:51:

Magdon, však říkám, "asi plácnu blbost". Však bych ty pěkné staré nevyhazovala!. *mir*

doplněno 12.09.17 10:53:

Napsala jem to proto, protože se ve spižírně snažím zastínit okno, abych brambory a zavařeniny měla ve tmě. Mám tam žaluzii a tmavě modrý závěs a tma tam není. Není to tak snadné. *jasne*

"...se dají koupit plné dveře za cca 700 kč"

Za 700 Kč koupíte ohavné, papundeklové dveře. Na plné dveře v tomhle provedení byste musela pár (víc párů) stovek přihodit.

Navíc předpokládám, že tazatelka bydlí v podnájmu (má spolubydlící) a majitel bytu by asi z výměny kvalitních dveří za panelákový šunt nadšený nebyl.

Osobně bych volil čtverce tapety, nalepené na skla dveří. Dveře to nepoškodí, účel to splní a dá se to kdykoliv uvést do původního stavu.

veselka*
hodnocení

0x

Můžeš zkusit nějaký malý,hezký závěs :)

matylda*
hodnocení

0x

Prodávají se papírové samolepicí žaluzie, stačí na horní okraj skla nalepit lepicí ploškou a spustit. Dala bych jeden pruh na levá skla a jeden pruh na pravá skla, klidně i přes dřevěné příčky. Ustříhnou se na potřebnou šířku i délku a nahoře drží kolíčkem, takže přes den je sklo průsvitné a na večer se zatemní. Najdou se na internetu.

Jinak bych zkusila háčky s přísavkami a závěs buď na záclonovou tyčku nebo na šňůrku nebo na poutka.

A ještě když jsme byly malé a rušilo nás světlo od vedle, hodila nám maminka látku přes vrch dveří a klidně zavřela. Pomohlo to také. Tak třeba ti také něco z toho pomůže.

hodnocení

0x

Nejlepší bude koupit si takové ty fyrhaňky - ty posuvné kolejničky, co se dávají třeba do oken na záclony a k tomu zatmívací závěsy - prodává to několik výrobců - a ušít to přesně na míru. Vyvrtat . třeba i ručně ty háčky, dát tam tu kolejničku ana to ten závěs. Ty zatmívací jsou hustě tkané a fakt nepropouští světlo, jmenují se bleck out nebo tak nějak. My je máme v ložnici a když máme v létě zataženo, tak je tam fakt tma i v poledne, když slunko svítí.

tahiti
hodnocení

0x

Tapeta ti může taky prosvítat...my dali polystyrenové dlaždice,takové co se používají na obklad stropu a přiťukli do stran malinkýma hřebíčkama.

..a děti mají v pokojíku takové to dětské pěnové puzzle,je to barevné,neprosvítá a nerozbijou sklo.

ria*
hodnocení

0x

V každé reklamce (i jinde) seženete samolepící fólie, mohou být různého stupně stínění až neprůhledné, výběr z barev a povrchové úpravy je ohromný. Až již nebude folie potřeba, jednoduše deinstalujete - odlepíte a očistíte lihem.

jabraka*
hodnocení

0x

Výhodné je použít desku sololi a vlepit ji mezi lišty,které drží sklo akryltmelem.Pak lze nalepit vhodnou dekorativní tapetu.Možná je lépe po přesném uříznutí desky nejprve otapetovat a ještě na zadní stranu nalepit bílý papír,protože deska má snahu se při schnutí zkroutit.

stefan*
hodnocení

0x
Z 2cm polystyrénu vyrezať presné štvorce do okienok, v dvoch bodoch prilepiť o sklo (obojstranná páska) a na to nejaký pekný plagát podľa chuti... Lacné a účelne, dvere to nezničí...

Kdyby se čtverce nevyřezávaly, mohla by celá plotna sloužit jako nástěnka na vzkazy a fotky a upomínky. *palec*Ten nápad se mi líbí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]