Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč myčka Candy neohřívá vodu?

Od: zanca odpovědí: 12 změna:
Dobrý den mám myčku Candy a přestala zahřívat,v provozu cca 2roky.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Rozebrat, změřit zda jde do tělesa štáva (při zapnutém programu), pokud ano koupit nové těleso.

zanca
hodnocení

Zvládne to i žena?

Pokud o tom nic nevíte, svěřil bych to raději někomu znalejšímu. Na to měření by byla třeba zkoušečka.

doplněno 11.09.17 17:43:

A elektřina není sranda...

Zanco, jelikož se ptáte tímto způsobem, tak to nezvládnete. Ale hodně Vás chápu, také se snažím co nejvíc udělat sama, protože sama jsem ;). Ale do tohohle bych se nepustila.

Pokud je sikovna a vi jak na to, tak ano.

mnd®
hodnocení

0x

...v provozu cca 2roky.

V provozu do dvou let nebo přes dva roky? Jestli do dvou let,tak bude v záruce a opravu udělá mechanik třeba i u Vás doma.Sama se do toho raději nepouštějte když nevíte co a jak.

zanca
hodnocení

Myčka má přes dva roky .Ano,jsem sama a snažím se opravit vše co se dá. Navíc za tu dobu jsem zjistila že elektřina kope..Zkousečku mám . Pokusím se oslovit známého a pokud ne ,jdu do toho ,je to přeci jenom myčka ..Kde najdu ten poklad ,myslim tim topné těleso?
kupaoprav.cz/... Vypadá to asi takhle. Přístup do myčky je skrz spodní kryt. Ale to znamená že myčku je potřeba v 90% otočit na bok. A to nebude pro ženskou snadná kratochvíle. Na spodním deklu bude čidlo aqua stopu. To ale při obrácení na bok myčce dá signál že se pohnul plovák a myčka bude signalizovat únik vody. Takže ho před měřením budete muset odpojit. Pak bude potřeba odpojit kabel tělesa a dostat ho někam mimo myčku , kde se k němu dostanete se zkoušečkou, postavit přístroj zase zpátky na nohy a nechat proběhnout cyklus k bodu kdy má ohřívat. V té chvíli by měla na jedné zdířce konektoru zkoušečka svítit.

doplním Totaka - i když Vám zkoušečka bude svítit, ještě to neznamená, že je to v pořádku. Je potřeba změřit napětí mezi oběma zdířkami konektoru (např. zkoušečkou ZN1, či multimeterm).

Obdivuji Vaše odhodlání, ale jsem skeptický. Jestli to přežijete ve zdraví, dejte vědět. A bacha, s elektrikou fakt není žádná sranda. Neumí jen kopat, umí i zabíjet.

Jo, a vzhledem k tomu, že to přestalo fungovat těsně po záruce, bych to typoval na nějaké "kurvítko".

doplněno 11.09.17 20:46:

totak - "...že bude mít doma paní multimetr a umí s nim zacházet není zrovna vysoká."
Je to stejně (ne)pravděpodobné, jako to, že paní dokáže zjistit a opravit v myčce závadu jakýmkoliv jiným způsobem. ;)

hodnocení

0x
Měřit těleso za chodu je zbytečný a pro nezkušeného dost nebezpečná zábava...
Normálně odpojit z tělesa oba dráty a změřit odpor. Jestli bude nekonečný je problém v tělesu.
Samozřejmě ale pravděpodobnost že bude mít doma paní multimetr a umí s nim zacházet není zrovna vysoká.
doplněno 12.09.17 20:10:

Ono je dobré, když si paní šikula, dokáže rozebrat čerpadlo do kterého se zakousl kousek plastu, nebo párátko. V takovém případě dává pokus o opravu svépomocí smysl. Tohle je už ale vyšší dívčí. Tam laik bez vybavení může maximálně domáčknout vyklepaný konektor ale hrabat se do toho víc, bych nedoporučoval.

hodnocení

0x

Já jsem zvyklá udělat si spoustu věcí sama, ale na tohle bych volala servis. Přijede, koukne a navrhne řešení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]