Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu se nahlásit v bytě u přítelkyně?

Od: jakbydlet odpovědí: 6 změna:

Ahoj bydlím v nájmu,trvalé bydliště mám v jiném kraji a příští rok až mi skončí nájemni smlouva se chci nastěhovat k přítelkyni,chci se zeptat jestli si mohu přihlásit trvalý pobyt u ní ikdyž mám trvalák v uplně jiném kraji?U přítelkyně ani nebudu mít žádnou smlouvu o nájmu atd. a tak prostě se k ní chci nastěhovat a přihlásit,jde to?A jak?

Děkuji za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím, přechodný pobyt neexistuje. Pokud je byt přítelkyně, zajde s Vámi na městský úřad, s sebou doklad o vlastnictví bytu a tam se přihlásíte k trvalému pobytu, je nutný její souhlas.

jakbydlet
Ok souhlas budu mít jde mi jen o to jestli tam nebude nějaký jiný problém :)

Je byt její? Jaký jiný problém by měl být?

jakbydlet

mkat*
hodnocení

0x

Na trvalý alebo prechodný pobyt sa môžeš prihlásiť ,len zo súhlasom majiteľa bytu.

sebod*

mkat. Trošku Tvoji odpověď upřesním.

Jestli je přítelkyně tazatele majitelkou bytu, tak není problém. Jestli bydlí v nájmu, tak mají dvě možnosti. Buď bude tazatel uveden v nájemní smlouvě a pak souhlas majitele nepotřebuje. Nebo sepíše s přítelkyní podnájemní smlouvu a potom souhlas majitele bytu potřebuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]