Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Hledejte dočasnou pomoc u rodiny, u přátel..Čtěte inzeráty, můžete si i sama inzerát podat, že hledáte bydlení a jaká cenová relace je pro Vás možná. Možností je i hledat spolubydlení. Poptejte se spolupracovníků v zaměstnání, zda by o nějaké možnosti bydlení nevěděli. I ta ubytovna je jedna z možností. Píšete, že si jednou za 14 dní berete dceru. Tak je i ta ubytovna prozatím lepší, než nic.
Hledejte do začátku alespoň /nebo pouze/ jednu místnost. Buďto samostatnou, nebo ve spolubydlení.
Zadejte si vyhledávač nemovitostí a hledejte bydlení bez kauce.
Z každé svojí výplaty jste si měla, nebo se musíte naučit, odkládat třeba 2000 korun. Prostě spořit. Jakmile budete mít dostačující výši úspor, můžete se porozhlédnout po menších bytech s kaucí.
Stejně si myslím, že jste za ty tři roky bydlení s přítelem měla mít minimálně uspořených 36 000 korunek.
Zamyslete se nad sebou. Kouříte, popíjíte pivo, víno, tvrdý alkohol, nehrajete různé hry, hodně moc si SMSkujete a telefonujete s kamarádkami, snažíte se každý den uvařit jedno levné, teplé jídlo, abyste ho nemuseli kupovat, nekupujte limonády, ale pijte vodu se šťávou, nebo citronem atd.? Na tom všem se dá ušetřit.
Někde je jiná chyba než ta, že jste se jenom hodně moc zamilovala.
Měsíčně dávám na stranu 1000 korun × 12 měsíců = 12 000.
A tedy krát tři roky = 36 000 korunek.
Pomoc - tedy spíš rady - jste dostala. Změna bydlení - klidně pro začátek i tu ubytovnu, než se zmátoříte - a začít myslet na sebe, tedy přestat platit dětem. V první řadě se musíte z potíží dostat vy sama - znáte to s tím letadlem? Při problému si kyslíkovou masku nasazuje jako první rodič, právě proto, aby se mohl následně postarat o děcko, které to ještě nezvládne.
I když vaše velké děti už by to zvládnout měly i bez vaší pomoci.
Stanislavo, když platíte vnučce půl nájmu, proč si Vás nemůže vzít k sobě alespoň dočasně ona? Já některé mezilidské vztahy fakt nechápu. Rodinu očividně nějakou máte, platit jim můžete, ale nechali by Vás na ulici? Jinak ubytovna jako přechodné (nebo nějaký druh spolubydlení) a pak hledat vlastní
,,stanislava,, v 01:10: Celá moje odpověď je jako rada, ne urážka. Již první větě Vám radím, kde co shánět. A i další věty v radách pokračují. Není to kritika, ale možné nastínění, kde se dá všude ušetřit. To jste pochopila špatně. Za větou je otazník, tedy nekonstatuji, že něco takového děláte, ale ptám se.
A moji větu ,,někde je jiná chyba, než tak, že jste se zamilovala,, uvádíte následně sama na pravou míru. Píšete, že ze svého platu + důchodu platíte náklady dětem a vnučce. A zde je právě ta chyba, kterou jste dodatečně doplnila a která mě nenapadla.Tyto peníze chybí pro Vaši potřebu a spoření na kauci.
Ubytovna pro Vás nepřipadá v úvahu. Já Vás naopak chápu a snažila jsem se poradit, asi tuším, jaký je problém. Potom se podívejte na Charitu ČR ve svém okolí, která nabízí pomocnou ruku lidem v tíživé životní situaci. Jste osoba, zdravotně znevýhodněná, bez přístřeší. Optejte se, nic za to nedáte. Chce to jenom překonat počáteční bariéru.
Dobrý den, co to čtu, že platíte vnučce půl nájmu nebo co? Starejte se hlavně sama o sebe a ostatní ať si poradí sami. Dobrý nápad je to spolubydlení a nedělejte dalším vola.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.