Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Rád bych požádal o radu.
Chtěl bych zateplit strop v poslední patře pod půdou. Složení stropu je následující. Zhora: půdovky, zásyp ze směsy hlíny škváry a jiného materiálu, prkna, nosné trámy (mezi dutina), záklop z prken a omítka na rákosu. Rád bych odstranil prkenné podbití a vložil izolaci mezi trámy. Jde mi o to jakou vatu konkrétně použít. Jakou tloušťku materiálu a tepelný odpor. Mám vatu dávat i pod trámy, nebo jen mezi? Dále jakou použít parotěsnou folii. Ještě dodám, že dům je z cihelného neizolovaného zdiva (60-70cm). Zateplení ze strany půdy není možné. Půda je nevytápěná.
Děkuji
Nevím,proč by izolace ze strany půdy nešla provést?Je to totiž jediná vhodná izolace.Pokud trváš na izolaci pod stropem z tepléé strany,počítej,že to celé z mokrého stropu budeš za tři roky sundávat.,
JABRAKA
44vp, je třeba přesvědčit argumenty vlastníka, že by měl souhlasit se zateplením na půdě. V jeho vlastním zájmu, páč pokud zateplíte zevnitř, určitě mu orozíte stav vazby a konstrukci stropu.
Neexistuje možnost "není možné" vždy se najde řešení...jde jen o argumentaci..
doplněno 13.11.12 21:19:já bych zateplil..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.