Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád bych se Vás touto cestou zeptal na Váš názor. Případně bych rád získal rady ze zkušeností s podobným problémem.
Rekonstuuji byt z roku 1875 a došlo na omítání. Omítky z vetší části drží, nesoudržná místa a opravovaná jsem nahodil hrubou (jádrovou omítkou).
Teď stojím před rozhodnutím co dál. Okopávat mi to přijde zbytečné když to z větší části drží a přeci jen je to 3. patro bez výtahu. Mám pár variant, kterou z nich by jste doporučili? Případně napsali výhody a nevýhody.
1.Oškrábat malbu, napenetrovat, lepidlo, perlinka štuk (Přijde mi to pracné a bojím se uzavření zdiva lepidlem)
2. Oškrábat malbu, napenetrovat, a jen vyštukovat (Nevím zda to nebude praskat a zda to srovná nerovnosti do cca 5mm
3.Napadla mě ještě sádrová omítka, ale nevím zda se to dá aplikovat "jen na srovnání pohledové vrstvy" chápu správně, že se již pak nemusí štukovat? S tímto nemám zkušenost nikdy jsem nedělal , ale zdá se mi to jako zajímavá alternativa.
Předem děkuji za Vaše názory.
hlavní otázka zní..jdou zdi rovné?...nemyslím si...takže všechny varianty jsou pro mě špatné...takové rádoby rekonstrukce na oko nemám osobně rád..je to to samé jak díru ve zdi zakrýt plakátem...ale každý ať si dělá co uzná za vhodné...já rekonstruoval cihlový byt z 1954 a všechny omítky šly dolů až na cihlu... 5,5tuny dolů...8,5tuny nahoru..pěkně v kýblech..a také ze 3.patra bez výtahu...ale v 99% případů vám zedník udělá variantu č.1 nebo 2, aby si vydělal...však zákazník to zaplatí...
nevím proč kde kdo chce mermomocí vše penetrovat a pak dát lepidlo s perlinkou!Proč místo penmetrace jen nepokropit vodou a pak normálně štukovat-nejjednodušší nejlevnější standartní postup!?
Samozřejmě- co nedrží okopat ,co drží nechat být,pkd je ještě nekolik desítek vrstev výmalby-oškrábat, dúkladně omýt vodou od prachu a pak štuk!
JInak je samozřejmě nejlepší to co píše Krtek-vše pryč a komplet nové omítky než se pak celý život koukat na mapy jak je to křivé!.
Pokud omítka víceméně drží,je nesmysl vkládat nemalé prostředky a práci do uvedení bytu hrubé stavby.Osobně mám dobré výsledky s opravou zdí stavebním flexilepidlem,a násleedné srovnání stěny finální stěrkou.Pokud se ještě objeví nerovnosti,pak se povrch stěrky lehce přebrousí brusnou síťkou.Ta se prodává v několika drsnostech.
Dobré zkušenosti mám s dokončovací úpravou tapetou Pestrukta , Je to papírová tapeta se strukturní úpravou.Po vyschnutí se může vymalovat jakoukoliv interierovou barvou.Stěna pak jeví strukturu jako hrubší,nebo jemnější štuk.
Rozhodně uspokojí i náročné bydlící.Kouty u stropu lze upravit polystyrenovými lištami,které vylepší celkový vzhled interieru,hlavně v případě,kdyř jsou kouty nerovné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.