Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nainstalovat bidet sprchu k umyvadlu

Od: evi odpovědí: 7 změna:

Ahooj, pěkně prosím, vedle záchoda máme klasické umyvadlo na teplou a studenou vodu. Chtěla bych k němu napojit bidetovou spršku, nevím ale, co kromě hadice a hubice budu potřebovat a kam to tam nainstalovat? Snažila jsem se googlit ale návod nebo rady jaký kusy použít jsem nikde nenašla. Ráda bych si to zkusila svépomocí... Tipuju nějaký T-kus ale nevím jaký a kam s ním. Děkuju za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Bud T-kus nebo přepinač podobný jako pro klasickou sprchu, Záleží na způsobu osazení ramínka jestli bude mezikus sedět

rqwope
hodnocení

0x

Celkem důležitá informace je, jestli armatura trčí rovnou ze zdi, nebo máte stojánkovou baterii napojenou na roháčky. Ve druhém případě by to bylo realizovatelné. Podávají se k tomuto účelu roháčky s dvěma výstupy, vstup 1/2"a dvakrát výstup 1/2", ve Vašem případě umyvadlo a sprcha. Třeba tenhle:

koupelny-sen.cz/...

Určitě přívod do sprchy uzavírejte, jejich ventily často prosakují, možna ty dražší mají ventil lepší, ale nespoléhal bych na to. Nehledě na fakt, že ty dodávané hadice nebyvají určené pro stálé natlakování.

evi

Vůbec tomu nerozumím, proto jsem vložila foto zpod umyvadla, kudy je vedená voda. Ráda bych měla do spršky vyvedenou i teplou. Trochu mě vyděsila informace, že mají tendence praskat, nerada bych tady vytopila celý barák pod sebou. Neumím si ani představovat, kde se to potom vypíná... prostě vůbec nevím, jak to přesně funguje

ev
06.09.17 09:46
hodnocení

0x
Foto
Jak nainstalovat bidet sprchu k umyvadlu
sejny*

Řešil jsem něco podobného a jako nejjednodušší řešení (neříkám nejlevnější) je pořízení jiné stojánkové baterie s integrovaným 3. vývodem. Klasická baterie má 2 vývody (teplá + studená), bidetová 3 (teplá + studená + sprška). Poté si vždy na baterii nastavíte vhodnou teplotu vody a následně vezmete spršku, na níž zmáčknete přepínač - a už se sprchujete. Já např. kupoval podobnou této:

sprchy-sprchove-panely.he/...

evi

Když já už koupila hlavici a hadici... nejde to teda k tomu co je na fotce nějak přidělat přes nějaký ten T-kus?

kolemjdouci
hodnocení

0x

A jak se to vlastně používá? Po potřebě v předu či vzadu se jen osprchuje? Použije se mýdlo? Použije se ruka či žínka? Otře se papírem či ručníkem? Tohle by mě opravdu zajímalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]