Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uzávěr vody

Od: samson® odpovědí: 4 změna:

Dá se hlavní uzávěr vody dát na přípojku z poliše pod tlakem? Budou dělat novou cestu za domema musí se asi předělat uzávěr.

Tlak u mne není velký.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hlavní ventil na přípojce, ten co je osazen těsně za navrtávacím pasem, ten se pod tlakem osazuje běžně.

Pokud se ale ten stejný ventil (který je nyní "stávající") bude muset měnit (při zachování původního navrtávacího pasu), potom předpokládám, že si VaK na nutnou dobu daný úsek potrubí uzavře. V opačném případně by to musel dělat jednině vodník Česílko...

hodnocení

Bude to na novém potrubí staré se vyřazuje a uzávěr budou dělat u mého plotu nebo jak to vyjde, protože je tam skála a u mne už to není tak zlé. Samozřejmě počítám, že vodaře tam budu pouštět je to pro obec tak nebudu dělat ciráty.

figurek*
hodnocení

2x

jj, vyměňovat uzávěr na trubce pod tlakem jde, ale připravte se na gejzír a na potopu a na nadávky všech okolo.

Lepší by bylo zavolat vodaře, ať na tu chvíli uzavřou celou větev.

pohanka*
hodnocení

0x

Základní věc pro majitele nemovitosti, pozemku.

Vy se můžete vrtat, překopávat, rozpojovat, napojovat vše, co je za namontovaném vodoměru směrem k Vám.

Do vodoměru je Váš zásah neoprávněný, to vše je v režii vodáren. I ta výměna vodoměru.

Moc jsem dotaz nepochopila, co je poliš pod tlakem atd. Ale když píšete, že se jedná o rozvody venku, tak povětšinou to je majetek vodáren.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]