Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem.
Mám problém s posunutím klozetu, resp. jeho odpadu v panelákovém bytě. Střed původní odpadní stupačky (a původního napojení odpadu) je cca 47cm od levého kraje místnosti, jelikož jsme místnost zůžili na 80cm, potřebujeme odpad v 40cm (tedy posun o cca 7cm). Instalatér tvrdí, že to nelze, což se mi nezdá. Lze řešit např. flexi napojením nebo T-kusem? Budeme nově instalovat Geberit a závěsné WC.
Díky všem za rychlé info, potřebujeme pokračovat v rekonstrukci, tak, zda budeme muset bourat zeď a vyzdít dál, nebo to nějak můžeme vyřešit při této šíři místnosti.
Níže foto aktuálního stavu
Nikdy neříkej, že něco nejde. Protože pak se objeví debil, který to neví a provede to podle přání a požadavků...
Všechno jde - jen někdy za ústupků v jiných částech... nebo za vyšší cenu... Ale půjde to.
Zkuste jiný způsob myšlení - nastavit pevnými koleny WC a mísu prostě nějak jinak postavit... už jsem viděl pódia kvůli odpadům - pár trámků, falešná podlaha... jen ten schodeček,... nebo nakloněná rovina...
Vše je o možnostech na místě - co zeď dovolí...
flexi ano, pokud bude wc samostatně stojící... geberit (zazděné části jako flexi-hadice) můžou znamenat velký problém...
jinak flexi máme u tchýně 12 let u obyč mísy bez problémů...
Je mi to jedno, nehodlam tady rozjiždět debatu o flexi připojení, ale vím, co jezdím lidem dost často opravovat, Flexi chutná krysám, zůstává v ní bordel, který opět vyhledávají krysy, po čase se vymačkává těsnění, které není z trvale pružného materiálu a pak to tam lidem prosakuje.
Jak už jsem napsal, vzít si kolena s různými ůhly a prostě si s tím pohrát a je klid a přežije to i tu mísu.
Taky radím flexi se raději vyhnout, ve vlnkách se usazuje odpad až se to po čase může ucpat celé.
PBPJK! Nechci rýpat,ale to,co tazatelka našla,není flexi napojení.Už z názvu je vidět,že je to "PŘÍMÉ HRDLO ODSKOČNÉ" ,určené pro napojení Geberitu.Ono je to taky několikanásobně dražší,než flexi napojení,takže pokud bude rozměrově vyhovovat,může ho klidně použít,a nemusí mít strach ani z krys,ani z toho,že se jí ve vlnkách bude usazovat odpad.SPB!
Zdravím , z obrázku není dobře vidět o jaký typ odpadu se jedná . Může to být PVC - v tom případě je to naprosto bez problémů a pouze se instalatérovi do toho nechce - ono je také velice těžké se domluvit s partajema nad vámi , aby v té době nepoužívaly odpad. Pro mne max. 15 minut práce. A také to může být azbest (osinek) a v tom případě je to velice problematické. Né že by to nešlo , ale stojí to nějakou korunu , čas a nervy.
Pokud je to ta druhá možnost - osinek , tak musíte počítat s tím , že se to bude zanedlouho celé předělávat a bude potřeba přístup ke stupačkám.
Co se týče toho propojení co jste našla na netu , tak můj názor je ten , že vše co je propojeno gumovou manžetou není vhodné zazdívat což vy u závěšáku budete.
Na obrázku to vypadá , že máte dveře naprotu WC . Záleží ještě na tom , kolik si můžete dovolit jít se záchodem dopředu. Většinou to v panelákách bývá 110 cm a v tom případě tam není moc místa na nějaké kolínkování. Šířka 80 je v pohodě a je tak většina WC v bytovkách- vypočítáno na roztažené rudé právo.
Ještě bych dodal , že pokud je ta voda na obrázku už nově udělaná od toho instalatéra co má dělat ten odpad , tak bych ho raději vyhodil a vzal si profíka - vyplatí se to.
Přkláním se k to instalatér .Podle foto soudím osinkocement řešení je stará trubka ven a dát plastovou s těsnícími kroužky.Vyměnil bych stoupačku nejlépe od souseda pod vámi v hrdle,vybourat část v podlaze protáhnout HT novou odbočku pro vanu DN 50 a nad ní odbočkuDN 110 pro wc.Odbočku bych nastavil vlevo a kolenem buď jednou 90 nebo dvakrát 45° tak aby to vyšlo středově avýšku od podlahy230mm na střed odpadu wc od čisté podlahy.Já to dávám ještě o 2-3 cm výše takže 232-233.Potom přechod plast litina a npojit osikocement.Ato vše proto že až to budete mít hotové a společenství se rozhodne dělat výměnu s odpadů tak si to zase rozbouráte.Pokud vás soused nepustí k sobě tak učitě vymněnit odbočku u vás zod hrdla v podlaze. postup stejný.
Instalatér je asi lempl nebo se mu nechce přemýšlet (častá vada řemeslníků při nalezení problému) ...Řešil jsem u sebe něco podobného..taky mám závěsné wc, akorát jsem měl stupačku mimo osu místnosti..co se týče mě, já osobně mám za konstrukcí wc "tobogán" z HT trubek a ničemu to nevadí...trubky jsou ve spádu, akorát mají díky točení delší a netypickou trasu..wc funguje bez problému... btw..to vám tam už nemohl udělat skrytý dvířka na magnet a ty zabkládat taky?..já když vidím tady ty hrozný dveře, tak někdy musím obracet oči v sloup...ale tak je to vaše a vy tam budete sedět
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.