Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřebiče bez funkce středního vodiče

Od: heterak® odpovědí: 5 změna:

Jak poznat jestli příslušný elektrický 3 fázový spotřebič potřebuje ke své funkci "střední" vodič?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tak určitě to bude v elektroschematu.

No a taky na svorkovnici chybí modrý drát, případně má je čtyřkolíkovou vidlici.

Já osobně vždy naštuduji elektroschéma, než mašinu zapojím. Myslím tím pochopitelně, stroje, ono třífázový spotřebič už není příliš určen pro lzcela laické využití

hodnocení

0x

Já to poznám takto:

pokud ten spotřebič potřebuje i napětí 230V tak tam musí mít nulák

pokud 230V nevyužívá, pak nulák nepotřebuje

Dulezita je dokumentace a dost napovi puvod stroje.

doplněno 02.09.17 15:45:

Do japonskejch stroju ho vetsinou nemam kam zapojit:)

doplněno 02.09.17 15:46:

Colombo: jak to myslis?
Na 230V uz jsem videl 2-dratovou flexu i 3-dratovej vysavac.

Já mu rozumím - když zapojuji pilu, nebo frézu, tak tam jsou jen motory a trafo 400/24. Tam není třeba nulák. Ale třeba CNC má PC, monitor spínaný zdroje a pod, které vyžadují 230 V, tam nulák MUSÍ být, pokud není, tak ty součásti na 230 shoří. Jak jsem psal - pro mě je důležité schéma.

Aha.
Jsem zvyklej i na japonsky masiny na 400V ktery maji zasuvku na 230V a nulak se nepouziva (zas je tam hromada traf).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]