Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nač používáte med?

Od: misa34 odpovědí: 11 změna:

Zdravím, na co všechno používáte med? Těd mě to tak napadlo, jelikož jsem nachlazený a osladil jsem si čaj medem. Jinak jej snad ani nepoužívám. Předem díky za odpověďi a přeji hezký zbytek dne. :)

doplněno 31.08.17 19:23:

Děkuji všem za odpověďi. :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zdravím, nejvíc při nachlazení do teplého (ne horkého) čaje, výborný je také chleba s máslem a medem a na něj na plátky česnek - prevence nachlazení. Zdá se to vražedná kombinace, ale zkuste :). Jinak do perníkového těsta ... skvělá je také káva oslazená medem, oslazení kaší - krupičná, z ovesných vloček, nebo jen namočené vločky, hrozinky, oříšky, med - případně přidám jogurt

hodnocení

2x

Na chleba, na pečení místo cukru, do jogurtu, tvarohu, do ovesných vloček, do kuskusu nebo jáhlů na sladko...

misa34
hodnocení

Děkuji za rychlou odpověď. Jogurt a ovesné vločky určitě vyzkouším.

hodnocení

2x

Kromě uvedeného je úplný všelék třikrát denně lžíce medu smíchaná s cca 1/4 lžičky skořice. (A navíc je to moc dobré.)

Je dobrý i jako alternativa do rozpustné kávy (ta se ale předtím musí nechat 1/4 h odstát. Stejně tak čaj, pokud ho jím sladíte).

hodnocení

1x

Sobota, neděle ráno, ranní sluníčko do oken, teplý čaj, opečený rohlík s rozpouštějícím se máslíčkem... no a co na to má sakra člověk dát?! :-P

doplněno 31.08.17 18:58:

*smich* To já si v týdnu, a i o víkendu, když není dost času, dělám fitness chleba s Lučinou. Tohle jen výjimečně, o to je to ale pak lepší *mnam*

sebod*

naufrago. Já tohle snídám každý den. Buď opečený rohlík, nebo topinku s medem...ňamka

A nezapomeňte na med a maso. Kuře, kachna, vepřové na medu. Také dobré.

pohanka*
hodnocení

0x

Medová pleťová maska, se žloutkem.

Medová voda po ránu .do sklenice vlažné vody se rozmíchá lžička medu. Má to léčivé účinky.

Já po ránu sním pomalu lžičku medu a na to heřmánkový čaj, nebo jitrocelový, či plicníkový, nebo co právě roste na zahrádce.

Dobré na odhlenění a vyčištění.

pt®
hodnocení

0x

Med se dá použít i do marmelády, místo cukru. V změ pak udělat z takové marmelády čaj, než čaj s pytlíku. Do hrnku se dá lžíce, nebo dvě lžičky marmelády a zaleje uvařenou vodou. Takové marmelády se již vyrábějí a jsou odzkoušené:

Džemy s medem

Jsou vyráběny jako alternativa k džemům s cukrem. V těchto džemech je použit lesní med ve stejném množství jako v jiných cukr – 20%.

U těchto výrobků se bohužel nesmí používat označení DŽEM S MEDEM, protože med není dle EU sladidlo. Ale pouze přírodní produkt. A tak na našich etiketách neuvidíte např. MALINOVÝ DŽEM, ale pouze MALINOVÝ...a pod druhem džemu doplněno SLAZENO MEDEM

dzemykvasnicka.cz/...

doplněno 02.09.17 17:25:

" pohanka", jo, jo, když kouknete na odkaz je to tam také tak...

pohanka*

Pt musím tě opravit. Starší ročníky pamatují /ze starých dobrých časů/ na doma vyráběné džemy a marmelády.

1/ Džem = zde jsou kousky ovoce

2/ Marmeláda /podle našich babiček/ = tady je hmota hladká

Ale EU nám druhý typ výrobku z našeho ovoce zakázala takto nazývat. Marmeláda smí být pouze z citrusového ovoce /nejméně s obsahem 20 % /. Tedy výrobek, co nemá tolik a více procent z citrusů, tak to výrobci nesmí nazývat marmeláda. A tak najdeme v regálech, kvůli tomuto nařízení místo marmelády ovocnou pomazánku, nebo ovocnou směs, zavařenina a podobně.

Slovo džem tedy můžeme používat.

@pohanka, asi jste si odpověď @naufrago nepřečetla pořádně. Nepíše o používání slova džem, ale o používání spojení "džem s medem".

hodnocení

0x

Právě zadělávám na mrkvance a chystám si náplň. Mrkev, mák, med.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]