Nejste přihlášen/a.
Zdravím, na co všechno používáte med? Těd mě to tak napadlo, jelikož jsem nachlazený a osladil jsem si čaj medem. Jinak jej snad ani nepoužívám. Předem díky za odpověďi a přeji hezký zbytek dne.
Děkuji všem za odpověďi.
Zdravím, nejvíc při nachlazení do teplého (ne horkého) čaje, výborný je také chleba s máslem a medem a na něj na plátky česnek - prevence nachlazení. Zdá se to vražedná kombinace, ale zkuste . Jinak do perníkového těsta ... skvělá je také káva oslazená medem, oslazení kaší - krupičná, z ovesných vloček, nebo jen namočené vločky, hrozinky, oříšky, med - případně přidám jogurt
Sobota, neděle ráno, ranní sluníčko do oken, teplý čaj, opečený rohlík s rozpouštějícím se máslíčkem... no a co na to má sakra člověk dát?!
To já si v týdnu, a i o víkendu, když není dost času, dělám fitness chleba s Lučinou. Tohle jen výjimečně, o to je to ale pak lepší
Med se dá použít i do marmelády, místo cukru. V změ pak udělat z takové marmelády čaj, než čaj s pytlíku. Do hrnku se dá lžíce, nebo dvě lžičky marmelády a zaleje uvařenou vodou. Takové marmelády se již vyrábějí a jsou odzkoušené:
Džemy s medem
Jsou vyráběny jako alternativa k džemům s cukrem. V těchto džemech je použit lesní med ve stejném množství jako v jiných cukr – 20%.
U těchto výrobků se bohužel nesmí používat označení DŽEM S MEDEM, protože med není dle EU sladidlo. Ale pouze přírodní produkt. A tak na našich etiketách neuvidíte např. MALINOVÝ DŽEM, ale pouze MALINOVÝ...a pod druhem džemu doplněno SLAZENO MEDEM
" pohanka", jo, jo, když kouknete na odkaz je to tam také tak...
Pt musím tě opravit. Starší ročníky pamatují /ze starých dobrých časů/ na doma vyráběné džemy a marmelády.
1/ Džem = zde jsou kousky ovoce
2/ Marmeláda /podle našich babiček/ = tady je hmota hladká
Ale EU nám druhý typ výrobku z našeho ovoce zakázala takto nazývat. Marmeláda smí být pouze z citrusového ovoce /nejméně s obsahem 20 % /. Tedy výrobek, co nemá tolik a více procent z citrusů, tak to výrobci nesmí nazývat marmeláda. A tak najdeme v regálech, kvůli tomuto nařízení místo marmelády ovocnou pomazánku, nebo ovocnou směs, zavařenina a podobně.
Slovo džem tedy můžeme používat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.