Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nosníky na kryté parkoviště

Od: karelsurovy odpovědí: 1 změna:

Rozebral jsem starou dvougaráž a postavil parkoviště. Původní (rozpadlou) sedlovou střechu garáže chci nahradit střechou rovnou - pultovou. Dokáže mi někdo, prosím, poradit jaké traverzy ("íčka") mám použít a v jaké hustotě usázet? Sněhové zatížení v naší lokalitě je 1,72 kPa/m2. Střecha bude tvořena harnoly, OSB deskami a jako krytina pískovaná lepenka, nebo plech. Rozměry garáže jsou uvedeny na obrázku. Nebráním se ani dřevěným trámům. No taky nevím jak silné a jak hustě osazené použít (?) Za každou radu předem děkuju.

Nosníky na kryté parkoviště

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Asi bych oslovil nějakého statika poblíž.Také by stačilo se obrátit na někoho,kdo podobnou rozteč zastřešoval v praxi.Rozhodně se musí počítat se sklonem střechy,Asi bych použil spíše,než úplně rovnou střechu,střešní vazníky z fošen,které by vytvořily střechu na dvě strany sklopenou.Také to zjednoduší svod dešťovky.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]