Nejste přihlášen/a.
nevím, jak se mi to mohlo stát, jsem z toho špatná, od večera asi od 21 do rána do 7hod mi tekla teplá voda do vany asi 2 cm proudem, to bude zásad do peněženky, dokázal by někdo odhadnou tu škodu, protože nevím, kolik stojí v Praze teplá voda, stačil by mi odhad, jsem důchodkyně a bdude to asi hodně, no za chyby za chyby se platí,moc děkuji
Vezmu to prakticky - pokud máte podružný vodoměr, zjistíte podle stavu; popřípadě porovnáte s vyúčtováním za minulá období, dá se zjistit průměrná denní spotřeba...a pokud poměrový měřič nemáte, smůlu mají i sousedé...celková spotřeba teplé vody se přepočte podle "nějakého klíče"...takže plná částka vás nezatíží; nebo měření spotřebované teplé vody, centrálně připravované, je celé řešeno jinak?
vezmu to velmi zběžně, pro HRUBOU PŘEDSTAVU. Voda vám protékala 10 hodin. Otázkou je jaký ten proud byl. Maximální nebo zregulovaný? Kdybychom plácnuli, že průtok byl 1m3/1 hod tak proteklo 10m3 a při ceně (z roku 2012, protože v aktuálním ceníku se nevyznám) tj 250kč/m3 teplé vody jste na ceně 2.500,- za tuto chybu.
Teplá voda se počítá složitě, jde o to jak moc teplá voda jde. Ale hádám, že v noci, kdy se tolik lidí nekoupe byla spíše teplejší než chladnější.
Určitě to někdo další upřesní.
Já sice nevím, kolik platíte za 1m3 teplé vody (cena se skjládá z více položek), ale to si zjistíte na Vašem posledním vyúčtování.
Za 10h Vám takto mohlo "protéct" vanou cca 7m3 vody.
Odhaduji, že cena 1m3 teplé vody bude někde kolem 350Kč..
Takže způsobená škoda se bude pohybovat někde na hranici 2500Kč plus mínus.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.