Nejste přihlášen/a.
Dobry den, mame oblozenou koupelnu kachlickami, ktere jsou v poradku a jsou sede. Ale spary jsou taky tmave sede, nebo spis bych rekla, ze jeto jen uhlazena "malta" co na to ty kachlicky puvodne lepily. Je mozne jen presparovat , nebo se musi skrabat? PS: chci to spachat sama, nezli se vrati manzel domu Dekuji
Já jsem před 16 lety "podědila" koupelnu s téměř černými spárami mezi kachlíky. Stěny jsem vydrhla torem a kartáčem, poté ještě mýdlem a kartáčem a osprchovala horkou vodou.
Po otření jsem spáry přetřela (měkký štětec!) bílým latexem. Nechala malou chvilku zaschnout a povrch kachlíků otřela měkkým hadrem.
Do latexu lze v případě potřeby použít tónovací barvu na malování. Téměř jistě to není správný postup, ale spáry mám bílé dodnes.
No já bych to řekl takhle -barvu spoárovačky jste měli vybrat dopředu a ne nyní po zaspárování obkladu toto řešit.osobně jsem VŽDY dopředu chtěl barvu spárovací hmoty dokonce i v šedivýh dobách jsem párkrát dělal barevné spárování-bílý cement zabarvil vhodným práškovým barvivem.
Jinak rada na toto je-vybrační nástroj nebo rozbruska a cit pro odstranění-vybroušení spár tak aby se neřízli do obkladačky a spára se zbytečně neudělala moc hůuboká a nové přespárování nebo okopat celé a nově obložit a zaspárovat.Ani jedno není lehké,nejednodušší je nechat takto!Ručně dle Jabraky s plátků pilky? No toto bych asi nedělal ani za zlaté prase!
Přespárování možné není.Je nutno si púořídit nástroj,jímž se povrch spár odstraní a spárování se provede znovu.Dnes jsou k dispozici vibrační nástroje,přímo na to určené.Dříve jsem používal ruční škrabku,vyrobenou ze tří plátků pilky na železo.Na konci vybrousil háček,a tři plátky vyškrabaly do potřebné hloubky staré spárování.Obnova se provedla klasickou spárovací směsí.obvyklým postupem.
JABRAKA
Zdravím,je to úplně jednoduché.Vezmete škrabku na ostranění staré spárovací homoty,potom pořádně vyškrábnout starou sparovací hmotu,jak bude spárovací hmota vyškrabaná,zemete vysavač a spáry vysajete.Pak už jen přespárujete
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.