Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úvěr na koupi chaty

Od: lada1® odpovědí: 5 změna:

Chtěli bychom si s manželkou koupit zděnou chatu 2+kk se zahradou,ale musíme si vzít na koupi úvěr jde asi o 300000 kč.spláceli bychom asi 7 let.Myslíte,že je to investice do bydlení nebo je to rozmařilost?Pochopitelně máme kde bydlet-panelák 3+1,proto ta koupě chaty a zahrady-400m2.Hypotéku nám asi nedají na tuto koupi?-je nám 50 let.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

0x
Pokud to tu hodnotu má, tak ano,ceny jen porostou. A 300k není zas tak moc

hodnocení

0x

Určitě investice, žádná rozmařilost. Navíc cena je dobrá. Nikde jinde peníze nezhodnotíte tak, jako u nemovitosti. Pokud by vám jednou bylo ouvej, vždy budete mít rezervu, kterou můžete zpeněžit.

Oslovte banky a zeptejte se na možnost hypotéky.

doplněno 27.08.17 21:24:

sebod, zděná chata s pozemkem 400 m2 za 300 tisíc se mi zdá jako dobrá cena. Za takovou se mnohdy prodávají garáže.

Nikdy se mi nepodařilo lépe zhodnotit peníze, než nákupem nemovitosti. Ale budu ráda, když mě poučíš, jak snadno vydělat prachy.

doplněno 28.08.17 07:16:

sebod, pokud budu uvažovat o úvěru/hypotéce- na koupi nemovitosti, tak si samozřejmě nevyberu ruinu na spadnutí na pozemku bývalé skládky, ne?

Je spoustu starších majitelů, kteří vlastní leta nemovitost a ve stáří ji prodají, protože na ni třeba už nestačí..

Mám to zrovna tak, koupila jsem nemovitost, kterou jsem za ty roky cca 6x zhodnotila a až budu jednou potřebovat k důchodu prachy a nebudu na ni stačit, nebude mě nízký důchod trápit a prodám ji. Naši sousedi zrovna tak..koupili chalupu v řádu statisíců od starého člověka, dnes má hodnotu v milionech. Fakt se mi nikdy lépe nepodařio něco zhodnotit, než nemovitosti.

sebod*

andy. Jak jsi prosím zjistil(a), že cena je dobrá? *sok* No a o tom, že by se nedaly peníze NIKDE JINDE zhodnotit lépe, než koupí nemovitosti, by se dalo velice dlouze diskutovat.

K dotazu: chcete mít chatu? Chcete. Máte na ni naspořeno? Nemáte. Pak si musíte půjčit. Jestli je cena úměrná stavu chatky a její poloze, tak kupte. Kdykoliv můžete prodat. Jestli má chata s pozemkem hodnotu 150000, tak je bláznovství dávat 300000. že ano? ;)

doplněno 27.08.17 21:59:

andy. Nebudu se tady s Tebou dohadovat o tom, zda je to dobrá cena či nikoliv, když jsme neviděli foto chaty, foto zahrady, neznáme její polohu. Jestli Ty jsi jasnovidec, tak OK. Ta cena může být velice rozumná ale také velice přemrštěná. Asi tak, no.

pohanka*
hodnocení

0x

Ano, já si myslím, že kupovat chatu, zadlužit se, když máte kde bydlet, je nedobrá investice.

U Vás bych předpokládala /samozřejmě Vás neznám/, že když jste dva dospělí lidé, bydlení máte v paneláku, jste oba dva zaměstnaní, o koupi chaty - chalupy uvažujete již delší čas, tak máte minimálně již dávno založené dvě stavební smlouvy na spoření a plus nějaké peníze na účtě. Takže chatu za 300 000 byste měli koupit bez zadlužení.

Nevím, kde je chyba, neumíte šetřit, jeden z Vás byl delší dobu bez zaměstnání, měli jste velké výdaje s dětmi, které studovali. Tím Vás nechci nějak urazit, jenom tak přemýšlím.

Ovšem cena chaty je příznivá, píšete, že je zděná. Teď ještě jak je daleko od Vás, jaké potřebuje opravy, pojištění, jaké máte sousedy, je tam elektřina, pitná voda, výhledově jaké má plány obecní úřad, pozemek pod chatou, komu patří, jestli se neplatí ještě někomu roční nájem a podobně.

hodnocení

Zítra se jdeme podívat a elektrika tam je a vodu uvidíme asi studna,zahrada vzrostlé stromy a 290 m/mořem,jihozápadní směr.slunné .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]